Πάτρα: Πατέρας φοιτήτριας καταγγέλλει επιδειξία – Το περιστατικό και οι «ευθύνες» προς την Αστυνομία

Προς
– Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
– Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
– Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας

Κύριοι,
Με την παρούσα θέλω να διαμαρτυρηθώ για την αδράνεια του Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχετικά με τη λήψη μέτρων για περιστατικά που έχουν λάβει και λαμβάνουν μέρος έως και σήμερα, σε κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της Πάτρας και έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία δημιουργώντας μεγάλο κλίμα ανασφάλειας και τρόμου σε νεαρές κοπέλες.
Επιδειξίας/ες κυκλοφορεί ελεύθερος και δείχνει τα γεννητικά του όργανα σε περαστικές κοπέλες, τις ακολουθεί και αυνανίζεται σε δημόσια θέα . Έχουν γίνει κατά καιρούς καταγγελίες στην Αστυνομία από πολλές κοπέλες (και όχι μόνο) αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει συλληφθεί ο εν λόγω δράστης/ες.
Το κλίμα αναστάτωσης και φόβου είναι τέτοιο που οι πολίτες προκειμένου να προστατευθούν και να προστατεύσουν τους περαστικούς, δίνουν κατά καιρούς πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με φωτογραφίες είτε με βίντεο. Προς ενημέρωσίν σας, σας παραθέτω βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο 2022.
\
Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 η κόρη μου, η οποία σπουδάζει στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και ζει μόνη της στη πόλη, περπατώντας με τις φίλες της στις 06.00 to πρωί στην πλατεία Πυροσβεστείου, επιδειξίας κατεβαίνοντας την οδό Στρατοκλέους εμφανίστηκε και αυτοικανοποιήθηκε μπροστά τους, δείχνοντας τους το μόριο του ακολουθώντας τες.
Η κόρη μου, αμέσως μετά επισκέφθηκε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα υποβάλλοντας καταγγελία και δίνοντας στους αστυνομικούς την περιγραφή του επιδειξία καθώς και ό,τι στοιχεία της ζητήθηκαν. Το ίδιο κιόλας βράδυ είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες για το συγκεκριμένο γεγονός. Κατόπιν αναγνώρισης, από την κόρη μου ο δράστης δεν ήταν ανάμεσα στους υπόπτους.
Παρόλη την πλειάδα των καταγγελιών, καμία συντονισμένη ενέργεια δεν έχει γίνει για τον εντοπισμό και την σύλληψή του/τους.
Με προσωπικές μας ενέργειες , βρήκαμε υλικό από τις κάμερες των μαγαζιών στην πλατεία Πυροσβεστείου όπου έχει καταγραφεί το συμβάν.
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να παράσχουν το υλικό από τις κάμερες, αναγνωρίζοντας το τρόμο που προκαλεί στα νεαρά κορίτσια και αντιλαμβάνοντας το γεγονός ότι στη θέση των κοριτσιών θα μπορούσε να είναι κάποιο δικό τους πρόσωπο.
Ως γνωρίζετε, το καταγραφικό υλικό παραμένει ενεργό το πολύ για 10 μέρες, και παρά την ενημέρωση του αστυνομικού τμήματος από μέρους μας για το υλικό που υπάρχει σε συγκεκριμένες κάμερες και καταγράφει το συμβάν, η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι δεν μπορούν να ασχοληθούν με το γεγονός.
Θεωρώ αδιανόητη τόσο την απάντηση όσο και την αδράνεια.
Δεν μπορεί να στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν για ένα καλύτερο αύριο, τόσο δικό τους όσο και της χώρας, και οι εκπρόσωποι της τάξης να μην φροντίζουν για τη στοιχειώδη ασφάλεια και ευημερία των νέων παιδιών ως είναι υποχρεωμένοι.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας, την αποκατάσταση της τάξης και την επαναφορά της ψυχικής ηρεμίας στα παιδιά μας που έχει διαταραχθεί.