Πάτρα: Η performance «The three women, debris & femicides» στο Πολύεδρο

Performance

σχόλιο για τη βία κατά των γυναικών

 

Η DERIDAncetheatre Ensemble & η ομάδα trA 10+1 του Πανεπιστημίου Πατρών, επιτελούν δράσεις ζωντανών σωμάτων στο ζωντανό χώρο.  Την Τρίτη 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, στις 21:30 θα παρουσιάσουν την performance «The three women, debris & femicides» στο Πολύεδρο.

 

Αντιπαραθέτουν  στις γυναικοκτονίες και στα «αόρατα» εγκλήματα κατά των γυναικών το ενδιαφέρον, το νοιάξιμο και προτάσσουν ως κατεπείγουσα συλλογική πράξη την ανάληψη της ατομικής, κοινωνικής, πολιτειακής ευθύνης για αλλαγή της κουλτούρας, παύση των στερεοτύπων και αντίσταση στην Πατριαρχία.

 

Σύνθεση performance: Μάρω Γαλάνη

Ερμηνεύουν: Μάρω Γαλάνη, Μαριλένα Γραμματικάκη, Βούλα Δουλουκιτάκη, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Χρυσή Καραπαναγιώτη, Νατάσσα Κατσουλιέρη, Μαρία Λαμπρίδου,  Χριστιάνα Μουσαβερέ, Θεοδώρα Πολίτη.

 

Το έργο διαρθρώνεται σε τρια μέρη:

Ergo I: the three women. Θεατρική performance για την ενδοοικογενειακή, έμφυλη βία η οποία παρότι καθημερινό φαινόμενο, παραμένει αόρατο.

Βασισμένη στο  μπεκετικό θέατρο της εγκαρτέρησης «come & go», που αναδύεται μέσα από τον οργανικό χρόνο του σώματος.

Ergo IΙ: debris.  Καταγγελτική performance «μπάζο, μπάζο, μπάζο» για τη σεξιστική στερεοτυπική αντίληψη που θέτει ως ελάχιστο προαπαιτούμενο οι γυναίκες να είναι «κουκλάρες».

Ergo ΙΙΙ: femicides.  Dancetheatre performance για τις  δολοφονίες των

18 γυναικών και κοριτσιών εξαιτίας του φύλου τους στην Ελλάδα το 2021.

Το εγκληματολογικό φαινόμενο που σχετίζεται με τις ακραίες εκδηλώσεις βίας και τη δολοφονία γυναικών και κοριτσιών από μέρους ενός άντρα, διότι υποτίθεται ότι παραβίασαν τον κοινωνικά προκαθορισμένο ρόλο τους ως… γυναίκες.

 

Ο αριθμός θεατών  είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα : 2610-277342 &  6937049319 _____

Photo: Ιωάννα Λουπασάκη [work in progress]