Ρωσία: Κλείνει τον εναέριο χώρο της στα εμπορικά αεροσκάφη από την Ελβετία

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviatsiya) ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, πως η Ρωσία κλείνει τον εναέριο χώρο της στα εμπορικά αεροσκάφη από την Ελβετία σε απάντηση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη χώρα.

Χθες ανακοινώθηκε πως η Ελβετία κλείνει τον εναέριο χώρο στις ρωσικές πτήσεις, με εξαίρεση αυτές που ταξιδεύουν για ανθρωπιστικούς, ιατρικούς ή διπλωματικούς λόγους.

Με τη σειρά της, λοιπόν, η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε την απαγόρευση στα ελβετικά αεροσκάφη.

«Ως απάντηση στην ελβετική απαγόρευση πτήσης πολιτικών αεροσκαφών ρωσικών αερομεταφορέων ή/και αεροσκαφών που είναι νηολογημένα στη Ρωσία, εισήχθη περιορισμός στις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών που εκτελούνται ή/και είναι νηολογημένα στην Ελβετία» ανέφερε η Rosaviatsiya.

Η είδηση έρχεται την ώρα που συνεχίζεται η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία, που εκκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (24/02), η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.