ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφορεί η κυβέρνηση παρά την εκτεταμένη ενεργειακή κρίση – Να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα

Ακόμη κι η κυβέρνηση Μακρόν που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σοσιαλιστική κάνει ό,τι δεν έχει επιλέξει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την προστασία των καταναλωτών από τις αυξήσεις στο ρεύμα βάζοντας ένα πλαφόν 4% και παγώνοντας κάθε αύξηση στα τιμολόγια.

Το παράδειγμα της Γαλλίας επικαλείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων παρά την παρατεταμένη ενεργειακή κρίση που αναμένεται να ενταθεί εξαιτίας της δραματικής κατάστασης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η Ελλάδα βιώνει την ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση έχοντας ένα επιπλέον “βαρίδι”, που δεν είναι άλλο από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης. Και το επισημαίνουν αυτό διότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία έρχονται σε μία χρονική στιγμή που ήδη εδώ και έξι μήνες η χώρα μας καταγράφει ρεκόρ ακρίβειας σε όλη την Ευρώπη.

Επομένως, σημειώνουν οι ίδιες πηγές πέφτει στο κενό η όποια προσπάθεια να παρουσιαστεί η έκρηξη τιμών ως αποτέλεσμα της ουκρανικής κρίσης, αφού έχει έρθει πολύ νωρίτερα προκαλώντας ασφυξία σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επικαλούνται μάλιστα τα στοιχεία που δείχνουν πως η κρίση ακρίβειας στο ρεύμα έχει εσωτερικά χαρακτηριστικά αφού η χώρα μας έχει αρνητική πρωτιά στη χονδρική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη το 2021, τους μήνες Αύγουστο και Νοέμβριο, και το πρώτο δίμηνο του 2022!