Πάτρα: Θόρυβος από την είδηση που αποδίδει σε «έγκλημα» τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η διάψευση των ιατροδικαστών

Σαν «βόμβα» έσκασε στις 6 χθες το απόγευμα η είδηση που δημοσίευσε το διαδικτυακό «Πρώτο Θέμα», η οποία απέδιδε σε έγκλημα τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Λίγη ώρα αργότερα, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία διέψευδε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπέγραφαν δύο συντάκτες του ενημερωτικού portal protothema.gr, «το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας κατά της 9χρονης Τζωρτζίνας είναι πλέον «ορατό» με βάση πληροφορίες που προέκυψαν από την τοξικολογική εξέταση που επίσημα αναμένεται σήμερα ή αύριο. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, από την επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού εντοπίζεται αλλοίωση στο οστό της μύτης. Η οποία φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο τοξικό ή δηλητηριώδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι ενδέχεται να εισέπνευσε αέριο που προκάλεσε ανακοπή καρδιάς»!

Η διάψευση των ιατροδικαστών
Στις 8.30 το βράδυ, ο προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει, με επιστολή του διέψευσε δημοσίευμα σχετικά με τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα.
Στην επιστολή του ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 και περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ- Εγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο», δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται».