(Φωτο) Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της Μαλένας

Αμείωτο μένει το ενδιαφέρον για κάθε πτυχή της υπόθεσης θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, σε διάστημα 2,5 ετών.

Μία από αυτές τις πτυχές έχει να κάνει με το πόρισμα του ιατροδικαστή που μιλά για ηπατική ανεπάρκεια, με τους γιατρούς να απορούν για το εν λόγω εύρημα, αφού όπως λένε είχαν κάνει καρδιολογικό και ηπατολογικό έλεγχο, ο οποίος δεν είχε δείξει τίποτα.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση της 14ης Απριλίου του 2021, που το politeianews.gr εξασφάλισε αποκλειστικά, διατυπώνεται το συμπέρασμα από τον Ιατροδικαστή και Ιατρό Δημόσιας Υγείας Σωκράτη Τσαντίρη ότι… «δεν υφίσταται ενδεχόμενο εσφαλμένης ιατρικής αντιμετώπισης από τους ιατρούς του Νοσοκομείου Γ.Ν. Αθηνών Παίδων «ΠΑΝ & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ».
Επισημαίνεται στο έγγραφο ότι: «…δεν προκύπτει κλινική εικόνα ή και εύρημα μέχρι την εισαγωγή της ανήλικης για εξελισσόμενη ηπατική πάθηση η οποία θα μπορούσε να διαγνωστεί, ότι από κανένα στοιχείο του ιατρικού φακέλου δεν δίνεται εικόνα εξελισσόμενης ηπατικής βλάβης, και ότι η ηπατική βλάβη εξελίχθηκε αιφνίδια».
Σε παρακάτω σημείο της ίδιας ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρεται ότι: «…η ηπατική ανεπάρκεια ως αιτία θανάτου, χωρίς να είναι εσφαλμένη ως συμπέρασμα της υπ’ αριθμ. 642/24-7-2019 ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομίας, καθώς το συμπέρασμα αυτό ερείδεται επί του μοναδικού ευρήματος της ορθά διενεργηθείσας ιστολογικής εξέτασης δεν πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από προϋπάρχουσα υπατική βλάβη, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις περί υπάρξεως τέτοιας βλάβης, αλλά πιθανώς σχετίζεται με καρδιακά αίτια μέλλον γενετικά, χωρίς να προκύπτει οποιαδήποτε ένδειξη ότι τέτοιου είδους γενετικά αίτημα μπορούσαν να διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν από τους ιατρούς του Γ.Ν. Αθηνών «ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βάση την ιατρική εικόνα της ανήλικης.
eggrafo politeia apokleistiko

Τα ερωτήματα που θέτουν οι γιατροί μετά τη συνέντευξη των γονέων

Ερωτήματα προκάλεσε στους γιατρούς η συνέντευξη των γονιών των τριών κοριτσιών από την Πάτρα – τα οποία έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια – που παραχώρησαν την Πέμπτη.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε αυτά τα ερωτήματα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η μητέρα των κοριτσιών περιέγραψε πως η Μαλένα έμεινε εννέα ημέρες στο νοσοκομείο και ένα 24ωρο πριν καταλήξει, έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν πως εκείνη την ημέρα το παιδί έκανε την ενέσιμη χημειοθεραπεία και το κορίτσι είχε πάρει χάπια, τα οποία είχαν αποδώσει τις προηγούμενες ημέρες. Δηλαδή, η ενέσιμη χημειοθεραπεία ξεκίνησε την ένατη ημέρα και μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες οι γιατροί είχαν αναφέρει ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και ότι η κατάσταση είναι ιάσιμη και πως πολύ σύντομα το κοριτσάκι θα πάρει εξιτήριο.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι γιατροί ανησύχησαν και ξαφνιάστηκαν όταν πέθανε αιφνίδια η Μαλένα. Το πόρισμα του ιατροδικαστή μιλά για ηπατική ανεπάρκεια, με τους γιατρούς να απορούν για το εν λόγω εύρημα, αφού όπως λένε είχαν κάνει καρδιολογικό και ηπατολογικό έλεγχο, ο οποίος δεν είχε δείξει τίποτα.

Ως προς τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, το ματωμένο πανάκι, που βρέθηκε δίπλα της, δεν δείχνει αν έχει πεθάνει από ανακοπή. Οι γιατροί λένε πως το αίμα στο πανάκι θα προέκυπτε εάν το βρέφος είχε κάποιο πνευμονολογικό πρόβλημα ή πνευμονικό οίδημα.

Ουσιαστικά, αυτό που λένε οι γιατροί είναι πως κάποιος που πεθαίνει από ανακοπή δεν βγάζει αίμα.

Παράλληλα, οι γιατροί λένε πως η Τζωρτζίνα όσο βρισκόταν στην ΜΕΘ δεν εμφάνιζε συμπτώματα, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους μόλις το παιδί γύριζε σε απλή κλίνη.

Μάλιστα, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» υπήρξε μεγάλη αναστάτωση από τον ξαφνικό θάνατο της Τζωρτζίνας και το νοσοκομείο κάλεσε την εταιρία που είχε βάλει τον απινιδωτή για να δουν εάν λειτουργεί καλά.

Τέλος, ξεκαθαρίζεται πως όταν οι γιατροί κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του βηματοδότη, λόγω ξαφνικής βραδυκαρδίας, θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό να υπήρχε εξωτερικό αίτιο όχι ως προς το μηχάνημα, αλλά ως προς το παιδί.

politeianews.gr