Υπόθεση…ενός ημιχρόνου για την Παναχαϊκή

Για την 16η (εξ αναβολής) αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’Εθνικής, η Παναχαϊκή επικράτησε με 3-0 του Διαβολιτσίου στο γήπεδο του Μελιγαλά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν στο 53’ ο Λιποράσε στο 58’ Καρακλάιτς και στο 63’ με κοντινή προβολή ο Κέρι. Έτσι η Παναχαϊκή ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας όμως πλέον ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Τηλυκράτη.

Η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, και μόλις στο 5’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καρακλάιτς έκανε το σουτ όμως ο Καντουτσής έδιωξε πάνω στην γραμμή κρατώντας το 0-0. Μάλιστα οι «κοκκινόμαυροι» δεν σταμάτησαν να απειλούν την εστία του Μερκούρι, όμως οι περισσότερες ευκαιρίες εξ αυτών κατέληξαν άουτ. Στο 28’ και πάλι οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Αλεξόπουλο να δέχεται το στοπ από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, και στην συνέχεια ο Λιποράσε δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η πίεση της Παναχαϊκής συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως δεν κατάφερε καμία από τις δύο ομάδες, και κατά κύριο λόγο οι «κοκκινόμαυροι» που είχαν έναν επιθετικό μονόλογο στο πρώτο ημίχρονο, να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Διαβολίτσι μπήκε δυνατά και απασχόλησε την άμυνα της Παναχαϊκής, ενώ μάλιστα σε αυτό το διάστημα ακυρώθηκε και γκολ για του γηπεδούχους. Από το 50’ και έπειτα οι «κοκκινόμαυροι» συνήλθαν και ανέβασαν τον ρυθμό τους, και μάλιστα στο 53’ βρήκαν και τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Λιποράσε προωθήθηκε και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μάλιστα στο 58’ οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν ο Καρακλάιτς με διπλή προσπάθεια νίκησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων κάνοντας το 2-0. Μάλιστα βρήκε στο 63’ και τρίτο γκολ η Παναχαϊκή, όταν ο Κέρι με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής ( Σούλης Παπαδόπουλος):

Κολοβούρης, Λιποράσε, Σμίλτος, Τσακμάκης, Στεργίδης (86’ Μαγκάκης), Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης, Τεγούσης, Καρακλάιτς (86’ Λούσκος), Κέρι (75 Γούλας), Αλεξόπουλος (66’ Κυβελίδης)

Η αρχική ενδεκάδα του Διαβολιτσίου ( Μάρκος Στεφανίδης):

Μερκούρι, Πιτσίλης, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντουτσής, Στραβάκος, Δημητρίου (77’ Φασουλής), Πάγια (68’ Γουέσλεϊ), Ηλιόπουλος (68’ Καρύδης), Τσιγαρίδης, Μουλιάτος.

Διαιτητής: Ηλίας Κόκκορης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Παναγιώτης Τσούκας, Μάριος Παπαγεωργίου (Αρκαδίας)

Του Περικλή Παπαρίζου