(Ηχητικό)-Αχαΐα: Πάνω από 100 με κορονοϊό σε μία μόνο εφημερία του ΠΓΝΠ – Γ.Καρβέλης στον ΣΚΑΪ Πάτρας: «Έως και 95% η μετάλλαξη «Ομικρον» στα Νοσοκομεία»!

Τους 103 έφτασαν οι ασθενείς επιβεβαιωμένοι και ύποπτοι για κορονοϊό που προσήλθαν στην  εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κι  απ’ αυτούς εισήχθησαν για νοσηλεία 21.
Ειδικότερα χθες στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 126 ασθενείς, έξι παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική, δύο διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ και 13 στη ΜΕΘ. Από τους 103 ασθενείς που έφτασαν προχθές στο ΤΕΠ του ΠΓΝΠ οι 56 ήταν επιβεβαιωμένοι με κορονοϊό και οι άλλοι 47 ύποπτοι.
Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 63 ασθενείς στις Κλινικές Κοορνοϊού και οκτώ στη ΜΕΘ.

 

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους γιατί λειτουργούμε σε μια ανοικτή κοινωνία, με την αγορά και την εστίαση σε πλήρη λειτουργία. Τα θετικά κρούσματα που καταγράφονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι σε ποσοστό άνω του 10% γι’ αυτό υπάρχει και η αντίστοιχη επισκεψιμότητα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Πάτρας ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα από το εργαστήριο της 6ης ΥΠΕ και του Πανεπιστημίου Πατρών λέγοντας πως «η ύπαρξη της μετάλλαξης «Ομικρον» στην κοινότητα κυμαίνεται σε ποσοστό της τάξεως 52%, ενώ στα νοσοκομεία μας κυριαρχεί σε ποσοστό από 90- 95%.