Πάτρα: «Κορονοβόμβα»« στο Άσυλο Ανιάτων – Δύο θάνατοι και πολλά κρούσματα – Στον Εισαγγελέα οι εργαζόμενοι

Στο  Άσυλο Ανιάτων Πατρών η εισβολή του κορονοϊού, αφού  μέχρι στιγμής καταγράφει 2 θανάτους τροφίμων ο οποίοι αντιμετώπιζαν πολλά υποκείμενα νοσήματα.
Συνολικά έχουν νοσήσει 38 περιθαλπόμενοι σε σύνολο 120 και 12 εργαζόμενοι σε σύνολο 80. Η πλειοψηφία των νοσούντων εμφάνισε πολύ ήπια συμπτώματα καθώς ήταν πλήρως εμβολιασμένοι. Από τους περιθαλπόμενους χθες νοσηλεύονταν πέντε περιθαλπόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης.
Το «Ασυλο Ανιάτων» ήταν από τα ιδρύματα που εφάρμοσαν τα μέτρα προστασίας από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας. Παράλληλα όλοι υποβάλλονταν σε τακτικό έλεγχο.
Η υπερμεταδοτικότητα όμως της «Ομικρον» έσπασε το φράγμα των μέτρων και πέρασε στο εσωτερικό του ιδρύματος μέσω ασυμπτωματικού εργαζόμενου.
Μάλιστα χθες έγινε ο 18ος έλεγχος κατά σειρά.
Από τις 30 Δεκεμβρίου είχε ‘’σφραγιστεί’’ το ίδρυμα φοβούμενοι ακριβώς την υπερμετάδοση της ’’Ομικρον’’ και όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες γιατροί και άλλοι έμπαιναν  με μοριακό τεστ. Μόνον οι εργαζόμενοι έμπαιναν με ένα ράπιντ τεστ όπως προβλέπει ο νόμος. Πλέον και το προσωπικό κάνει καθημερινά ράπιντ τεστ».
Ο ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος λέε: « Το Ασυλο Ανιάτων είχε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα κι αυτό διαπίστωναν και οι ελεγκτές μας.».

Αντίθετα ,ο πρόεδρος των εργαζομένων του ιδρύματος, Θεόδωρος Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τον αρμόδιο Εισαγγελέα και έκανε έγγραφη καταγγελία. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατήγγειλε τη μη τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και μη εμβολιασμό ασθενούς για τον οποίο ενώ υπήρχε έγκριση από τους οικείους του, δεν έγινε