«Καμία ανοχή σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες» το μήνυμα Μητσοτάκη με την καρατόμηση Λιβανού

Καμία ανοχή σε κυβερνητικά «φάλτσα» είναι το μήνυμα, που αποστέλλει η καρατόμηση του τέως πλέον υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού. Ένα μήνυμα που επιτείνει το γεγονός ότι ο Σπήλιος Λιβανός είναι και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού.

Η δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού από σύσκεψη στο Δημαρχείο Σπάρτης, κατά την οποία ο πρώην πλέον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός δεν αντιδρά -αντιθέτως φαίνεται να χαμογελά- στις κυνικές αναφορές του δημάρχου Πέτρου Δούκα για την προεκλογική περίοδο του 2007 και το πλαίσιο αποζημιώσεων από τις πυρκαγιές εκείνου του Αυγούστου, όπως στη φράση «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, είχε ως αποτέλεσμα την απόλυτη έκθεσή του και τελικώς την αποπομπή του. «Εκεί που χάναμε με 15% και θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», ακούγεται στο βίντεο.

Ο πρωθυπουργός δεν θέλει σε καμία περίπτωση η διακυβέρνησή του να ταυτιστεί με παλαιοκομματικές πρακτικές και νοοτροπίες. Ειδικά σε μια περίοδο, όπου είναι πρόσφατη η κακοκαιρία «Ελπίδα». Η αντίδρασή του όταν οι συνεργάτες του του μετέφεραν το οπτικοακουστικό υλικό από τη σύσκεψη στην Σπάρτη ήταν άμεση, όπως και η πλήρωση της θέσης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον βουλευτή Κιλκίς και μέχρι πρότονος υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση Γιώργου Γεωργαντά.

Άμεση ήταν και η διαγραφή του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα από μέλος του κόμματος. Για όσους από την αντιπολίτευση θέλουν να επιστρέψουν τη συζήτηση στο 2007, η απάντηση από την Πειραιώς είναι ξεκάθαρη. Χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Πέτρου Δούκα «ιστορικά αναληθείς» και τονίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας.