Προς πώληση η προσωπική Mercedes-Benz 300SL του Juan Manuel Fangio

Η κατοχή ενός αυτοκινήτου που συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με την ιστορία των αγώνων είναι κάτι που λίγοι από εμάς θα καταφέρουν να αισθανθούν.

Ωστόσο, η επιθυμία και η αγάπη που έχουμε για τέτοια αντικείμενα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.  Είναι τόσο δυνατό το συναίσθημα, ώστε άνθρωποι να ξοδεύουν εκατοντάδες ποσά για να προσθέσουν στην συλλογή τους ένα τέτοιο κόσμημα.

Για έναν πλούσιο συλλέκτη, μόλις έφτασε η ευκαιρία να αποκτήσει ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα που έχουν συνδεθεί ποτέ με έναν θρύλο της F1.

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Χουάν Μανουέλ Φάντζιο είναι ένας από τους πιο, αν όχι ο περισσότερο φημισμένος οδηγός αγώνων της Formula 1 στην ιστορία.

Αυτή η Mercedes-Benz 300SL Roadster του 1958 ήταν δώρο από την αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτόν μετά τη συνταξιοδότησή του.

Τα μόλις 72.951 χλμ. (45.329 μίλια) που είναι καταγεγραμμένα είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα της οδήγησης αυτού του αυτοκινήτου, στους δρόμους όλης της Ευρώπης προτού αποσταλεί στο σπίτι του στην Αργεντινή.

Έμεινε εκεί μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής του και τελικά συμπεριλήφθηκε στο μουσείο του στο Balcarce.  Καθώς βγαίνει προς πώληση από τον οίκο RM Sotheby’s, παραμένει ακριβώς όπως το άφησε ο Fangio.  Αυτό σημαίνει ότι έχει τα ίδια καθίσματα, το ίδιο τιμόνι και το ίδιο πόμολο ταχυτήτων που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο El Maestro.

Ακόμη και όσοι δεν είναι φανατικοί οπαδοί της F1 μπορούν να εκτιμήσουν πόσο μοναδικό είναι αυτό το αυτοκίνητο.  Και δεν έχουμε καν σκεφτεί πόσο ιδιαίτερο είναι το 300SL από μόνο του.  Ένα 300SL Gullwing πρόσφατα κόστισε 6.825.000 $, οπότε ποιος ξέρει πόσο θα κάνει αυτό το Roadster.

Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε πραγματικά ποια θα είναι η τελική τιμή, εκτός εάν ο νέος ιδιοκτήτης το αποκαλύψει ο ίδιος.  Η RM Sotheby’s πουλά το αυτοκίνητο μέσω δημοπρασίας σφραγισμένων προσφορών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου και συγκεκριμένα λέει ότι δεν θα δημοσιοποιήσει μόνη της την τελική τιμή.  Είτε έτσι είτε αλλιώς, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο και ονειρευτείτε όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς.