Αχαΐα: Αντιδράσεις από Συνδικάτα – Η κυβέρνηση κλείνει το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και απολύει 1.080 εργαζόμενους

Η κυβέρνηση κλείνει το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και απολύει 1.080 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 200 εργολαβικούς εργαζόμενους και περίπου 150 μικροαυτοπασχολούμενους με δικά τους οχήματα. Την ίδια στιγμή απαιτεί από 300 οικογένειες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ να εγκαταλείψουν τους οικισμούς που έμεναν μέχρι τώρα.

Αυτή είναι σήμερα η ανάπτυξη που καθημερινά μας λένε. Ανάπτυξη για τους λίγους και δυστυχία, απολύσεις για τους πολλούς! Αυτές είναι οι επενδύσεις που μας λένε συνέχεια ότι θα έρθουν και θα ζούμε όλοι καλύτερα, θα έχουμε όλοι δουλειά, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργάτες και οι αγώνες τους αλλά οι κυβερνήσεις που παραδίδουν πλουτοπαραγωγικές στα αρπακτικά του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο πολύμηνος και δίκαιος αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή είναι και δικός μας αγώνας. θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να ακουστεί η φωνή τους και τα δίκαια αιτήματα τους να γίνουν γνωστά σε κάθε εμποροϋπάλληλο και ιδιωτικό υπάλληλο στην Αχαΐα.

Δεν μένουμε θεατές στην ολοκλήρωση των εγκληματικών σχεδιασμών κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων. Κανένας μας δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα απολύονται, θα ξεσπιτώνονται εργαζόμενοι και θα ξεπουλιέται ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας γιατί αυτό επιτάσσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ. Κριτήριο κυβερνήσεων και εργοδοτών το κέρδος- κριτήριο δικό μας το δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή με δικαιώματα.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣTΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΟΜΙΛΟΥ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΕΛΛΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣE ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ