ΠΑΤΡΑ: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες. – Πως έχασαν την ζωή τους

Οι Θανάσης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Τορέλι και Παναγιώτης Τέκος είναι σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι τρεις άνδρες, κάτοικοι Πατρών, που εντοπίστηκαν νεκροί το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από πολύωρη επιχείρηση εντoπισμού τους.

Οι τρεις άντρες, όλοι κάτοικοι Πάτρας, ήταν έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία, μέλη Ορειβατικών Συλλόγων έχοντας κατακτήσει πολλές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα οι τρεις αναρριχητές που έχασαν τη ζωή τους είναι οι  Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών. Γιάννης Τορέλι, μέλος του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα και Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟ

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟ

Ο Γιάννης Τορέλι

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟ

Ο Παναγιώτης Τέκος

 

Οι σοροί των τριών αναρριχητών είναι δύσκολο να μεταφερθούν καθώς το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο και το ελικόπτερο δεν μπορεί να πλησιάσει με ασφάλεια. Περισσότερα από 20 άτομα μετέχουν στην επιχείρηση μεταφοράς των σορών σε πλαγιά στο Χελμό. Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς αφού εκτός από χιόνια υπάρχει στο σημείο και πυκνή ομίχλη που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ενώ υπάρχει κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας

 

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟ Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟ Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟ

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Επιπλέον, σύμφωνα με ενημέρωση του Χιονοδρομικου Κέντρου Καλαβρύτων, οι εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός.

Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.
Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.

Οι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίζονται από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.