Μήνυμα Μπάιντεν μετά την εξόντωση του αρχηγού του ISIS: «Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας βρούμε»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις σχετικά με την επιδρομή που πραγματοποίησαν σήμερα στη βορειοδυτική Συρία ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας που έθεσε στο στόχαστρο τον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι η επιδρομή με στόχο τον Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασίμι αλ-Κουραϊσί στη Συρία έδειξε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να «εξουδετερώσουν» τρομοκρατικές απειλές οπουδήποτε στον κόσμο.

«Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας βρούμε», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε αυτούς που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι προτίμησε να σκοτωθεί με έκρηξη που προκάλεσε ο ίδιος έκρηξη χωρίς να υπολογίσει την ίδια του την οικογένεια που βρισκόταν στο κτίριο, αντί να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει.

«Αυτή η επιχείρηση είναι απόδειξη της εμβέλειας και της ικανότητας της Αμερικής να εξουδετερώνει τρομοκρατικές απειλές ανεξάρτητα από το πού προσπαθούν να κρυφτούν οπουδήποτε στον κόσμο», είπε ενδεικτικά.

Μιλώντας στην αίθουσα Ρούσβελτ στον Λευκό Οίκο, ο κ. Μπάιντεν περιέγραψε την ιστορία του ηγέτη του ISIS, λέγοντας ότι είχε διατάξει μια σειρά θηριωδιών, συμπεριλαμβανομένου του λαού των Γιαζίντι. «Χάρη στη γενναιότητα των στρατευμάτων μας, αυτός ο φρικτός ηγέτης των τρομοκρατών δεν υπάρχει πια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι υπήρξε η επιλογή της επιδρομής των Ειδικών Δυνάμεων «με πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για τους δικούς μας ανθρώπους» για να περιορίσει τις απώλειες αμάχων, αντί να διατάξει μια αεροπορική επιδρομή που θα είχε καταστρέψει ολόκληρο το κτίριο.

“Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, βγάλαμε από το πεδίο της μάχης τον Αμπού Ιμπραχίμ αλ Χασίμι αλ Κουράισι — τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση”, ανέφερε νωρίτερα σε μια δήλωση του ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο ηγέτης του ISIS σκοτώθηκε από έκρηξη που προκάλεσε ο ίδιος κατά την επιδρομή. “Κατά την έναρξη της επιχείρησης, ο τρομοκρατικός στόχος πυροδότησε μια βόμβα που σκότωσε τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσα στα οποία γυναίκες και παιδιά”, είπε, γνωστοποιώντας πως η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης είναι σε εξέλιξη.

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τον Οκτώβριο του 2019, η οργάνωση όρισε τον Κουράισι, έναν Ιρακινό που είχε συλληφθεί κάποτε από τις ΗΠΑ, διάδοχό του.

 

Πηγή: skai.gr