Μεγαλώνει ο κλοιός αίματος λόγω της οπαδικής βίας-118 περιστατικά μέσα στο 2021

Η οπαδική βία είναι ένα φαινόμενο που επί χρόνια εκδηλώνεται όχι μια στο τόσο αλλά συστηματικά λαμβάνοντας πολύ επικίνδυνα χαρακτηριστικά.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο την χρονιά που πέρασε είχαμε 118 περιστατικά ωμού χουλιγκανισμού.

Μόλις την περασμένη Κυριακή, κουκουλοφόροι με καδρόνια στα χέρια έξω από γήπεδο στη Νίκαια συμπλέκονται με οπαδούς αντίπαλης ομάδας.

Λίγες μόνο ώρες μετά στο Πέραμα άλλοι οπαδοί επιτίθενται με βόμβες μολότοφ σε σύνδεσμο ομάδας.. βάζοντας φωτιά σε αυτοκίνητα.

Πριν από 4 ημέρες, παραμονές ενός ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη, οπαδοί συμπλέκονταν με την αστυνομία πετώντας πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον τους..

Τέλη Δεκεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας κουκουλοφόροι έψαχναν οπαδούς αντίπαλης ομάδας για να τους σπάσουν στο ξύλο

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, καθ΄ όλη τη διάρκεια του περυσινού έτους είχαμε 118 περιστατικά οπαδικής βίας παρόλο που λόγω κορωνοϊού τα περισσότερα παιχνίδια που διεξήχθησαν, ήταν χωρίς καν θεατές.

Τα ραντεβού πλέον κλείνονται μέσω των socialmedia μαζεύονται τουλάχιστον 20 άτομα – μέχρι και 100, για να επιτεθούν σε 2-3 ενώ φέρουν πια και όπλα όπως μαχαίρια, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ

Και στα πρωτοφανή επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, πέρυσι το Μάρτιο, όπου επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα σε αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, συμμετείχαν αρκετοί χούλιγκαν.. που ανέβαζαν οι ίδιοι – γεμάτοι περηφάνια – βίντεο σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης..

Η αλήθεια είναι πως οι χούλιγκανς, τα τελευταία χρόνια, δεν οργανώνονται στα γήπεδα αλλά έξω από αυτά

Αρκετοί πρόεδροι ΠΑΕ μάλιστα, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση.

Οι σημερινοί χούλιγκανς δεν έχουν σχέση με αθλήματα – θεωρούνται κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι ανεξάρτητοι από ποδοσφαιρικές ομάδες και εκτελούν συμβόλαια που δεν έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό αλλά με κυκλώματα της νύχτας.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, ο κύκλος του αίματος αντί να τελειώνει – ολοένα και μεγαλώνει.

Από το 2017, όταν παρασύρθηκε ο Νάσος Κωνσταντίνου από όχημα, κατά την προσπάθειά του να ξεφύγει από οπαδούς, μετράμε 3 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Πηγή: skai.gr