Αχαΐα: Νέα επιστροφή στην κανονικότητα για την Εστίαση – Σε ισχύ διαφοροποιημένα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού

Από σήμερα στις 6 το πρωί γίνεται βήμα για νέα επιστροφή στην κανονικότητα, αφού τέθηκαν σε ισχύ διαφοροποιημένα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.
Το ωράριο λειτουργίας σε καταστήματα εστίασης και τη διασκέδαση απελευθερώθηκε πλήρως, ενώ οι θαμώνες των καταστημάτων θα μπορούν να ακούν και μουσική. Ωστόσο το μέτρο που δεν επιτρέπει τους όρθιους παραμένει σε ισχύ.
Στα καταστήματα εστίασης επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι, ενώ είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος, αλλά για το προσωπικό καθόλη τη διάρκεια της βάρδιας.
Στα μαγαζιά με ζωντανή μουσική, τα μέτρα είναι τα ίδια με την υπόλοιπη εστίαση, αλλά ισχύουν περιορισμοί για τους εργαζόμενους. Οι μουσικοί θα πρέπει να τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους, ενώ οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.
Παράλληλα, όπως δήλωσε χθες το μέλος της επιτροπής των ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα επανεξεταστούν τα μέτρα για περαιτέρω ελάφρυνση.