Παρουσία του πρωθυπουργού η ομιλία Στυλιανίδη στη Βουλή- Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας

Η πρώτη ταυτόχρονη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής είναι γεγονός, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη στην Ολομέλεια, ενώ πριν από λίγα λεπτά αφίχθη και πρωθυπουργός, προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει και νέα συνάντηση με τους βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής, ενώ η παρουσία του θα είναι τακτική στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης, δείχνοντας τη θεσμική στήριξη στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πάντως, τη δεύτερη μέρα η συζήτηση είχε έντονο προεκλογικό άρωμα. Τον τόνο της στρατηγικής για ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, είχε δώσει από χθες ο Πρωθυπουργός σε πηγαδάκι στο εντευκτήριο της Βουλής.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που το περιμέναμε. Μας δίνουν ευκαιρία να αναδείξουμε την πολιτική μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πόλωση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εμείς εφαρμόζουμε τις πολιτικές μας, κάνουμε τη δουλειά μας και απευθυνόμαστε στους πολίτες», φέρεται να δήλωσε χθες στους βουλευτές του.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι η πρόταση μομφής «προσφέρει τη δυνατότητα ο λαός να δει το βαθύ ρήγμα που τέμνει το πολιτικό φάσμα στην πατρίδα μας. Από τη μια, μια εργατική, σύγχρονη., συμπαγής και υπεύθυνη κυβέρνηση κι από την άλλη ένα ανερμάτιστο, ανεύθυνο, παρωχημένο, επιδερμικό μέτωπο, που δεν μπορεί να διατυπώσει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης».

Στο μπρα ντε φερ στη Βουλή, η κυβέρνηση αποδίδει την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα σε δημοσκοπικό πανικό. Η αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγορεί για ανικανότητα ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές και το ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να διαφύγει της πολιτικής μέγγενης.

«Η πρόταση δυσπιστίας δεν είναι μία στιγμή αδυναμίας ή άμυνας για την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι αντιθέτως μία στιγμή αδυναμίας και εξωτερίκευσης μια εσωτερικής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνεται να απειλείται δημοσκοπικά απ’ το ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Πηγή: skai.gr