Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία: Καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.56

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα, σημεώνοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα είναι “απρόβλεπτη λόγω της αυξημένης απειλής από ρωσική στρατιωτική δράση”.

Η κατάσταση της ασφάλειας στην Ουκρανία “μπορεί να επιδεινωθεί με ελάχιστη προειδοποίηση από πριν”, αναφέρει η πρεσβεία στον ιστότοπό της την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ κάλεσαν τους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη ότι οι κυρώσεις κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αν και σπάνιο μέτρο, θα μπορούσαν να εξεταστούν ως μέρος μιας προσπάθειας της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της να πείσουν τη Μόσχα ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας θα είχε άμεσο και τεράστιο κόστος.

Η Ρωσία προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η επιβολή κυρώσεων κατά του Πούτιν προσωπικά δεν θα τον έβλαπτε, αλλά θα ήταν “πολιτικά καταστροφική”.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, αλλά αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στη χώρα.

Οι ΗΠΑ έχουν διανύσει εβδομάδες προσπαθώντας να καταλήξουν σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για ένα ισχυρό πακέτο κυρώσεων σε περίπτωση που η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.