Πάτρα: Η πρόταση Κατσανιώτη για δημιουργία σύγχρονου Παιδιατρικού νοσοκομείου – Συνάντηση υπουργό Υγείας με τον Θάνο Πλεύρη

Η πρόταση Κατσανιώτη για δημιουργία σύγχρονου Παιδιατρικού νοσοκομείου στην Πάτρα

Η πρόταση του Υφυπουργού Εξωτερικών-βουλευτή Αχαίας Ανδρέα Κατσανιώτη για τη δημιουργία ενός νέου παιδιατρικού νοσοκομείου στην περιοχή της Πάτρας παίρνει «σάρκα και οστά» μετά την εξαγγελία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα που επισκέφθηκε προ ημερών την περιοχή.

Η κυρία Γκάγκα ευρισκόμενη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων επισκέφθηκε όλους τους χώρους του καταγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί. Η ίδια σημείωσε πως πρόκειται για ένα παλαιό νοσοκομείο, 30 και πλέον ετών και τόνισε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα καινούργιο νοσοκομείο.

Είχε, ωστόσο, προηγηθεί συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών- Βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω ενίσχυση των δομών υγείας της Αχαΐας καθώς και τη δημιουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου Παίδων στην Δυτική Ελλάδα με έδρα την Πάτρα.

Μετά την συνάντηση του με τον Θάνο Πλεύρη ο Ανδρέας Κατσανιώτης είχε τονίσει:

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει σχέδιο και ισχυρή βούληση για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με τον Υπουργό Υγείας συζητήσαμε την προοπτική δημιουργίας νέου παιδιατρικού νοσοκομείου στην Πάτρα που θα εξυπηρετεί το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα συμφωνήσαμε για την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών Υγείας στην Αχαΐα σε επίπεδο εξοπλισμού και υγειονομικού προσωπικού. Σας θυμίζω ότι πριν από λίγες ημέρες ήμουν στο Υπουργείο Υποδομών με τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Καραμανλή για την υπογραφή της σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης του πανεπιστημιακού μας νοσοκομείου στο Ρίο. Προχωράμε δυναμικά για την υλοποίηση όλων των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος μας» .