Αχαΐα: Ο Πατρινός Ανδρέας Λοβέρδος για υπόθεση Novartis: «Ακόμη ένας εισαγγελικός κόλαφος στους σκευωρούς»

Ανάρτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, με αφορμή την πρόσφατη εξέλιξη.

«Ακόμη ένας εισαγγελικός κόλαφος στους σκευωρούς της θλιβερής πλεκτάνης της Novartis», σημειώνει σε tweet του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στον απόηχο της αρχειοθέτησης των φακέλων Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, κλείνει, αναφέροντας πως «η ώρα που όλα και όλοι θα βγουν στο φως πλησιάζει».

Όσα προηγήθηκαν

Στο αρχείο τέθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία οι δικογραφίες που αφορούσαν τυχόν εμπλοκή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του πρώην Επίτροπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο στην υπόθεση Novartis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Αντίθετα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.
Μετά και την εν λόγω αρχειοθέτηση, συνολικά για εννέα από τους δέκα συνολικά πολιτικούς που ενοχοποιήθηκαν για δωροληψίες στην υπόθεση, ο φάκελος έκλεισε, καθώς στο παρελθόν πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είχε υπάρξει αρχειοθέτηση για τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους πολιτικούς.

Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό, ο οποίος έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί από τη δικαιοσύνη η υπόθεση του, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από την Εισαγγελία.

Και ενώ εννέα από τους δέκα πολιτικούς για τους οποίους υπήρξαν καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων η υπόθεση έκλεισε, διότι δεν επιβεβαιώθηκαν από άλλα στοιχεία τα λεγόμενά τους, η δικαιοσύνη διερευνά μετά από απόφαση της Βουλής ευθύνες του πρώην υπουργού ( αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ) Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των αρμοδίων τότε εισαγγελέων Διαφθοράς για την ενοχοποίηση των πολιτικών, χωρίς στοιχεία, όπως απεδείχθη.

Οι έρευνες με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης και αναμένεται σύντομα να κληθεί ο πρώην υπουργός σε απολογία, ενώ παράλληλα για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί και άλλα πρόσωπα από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω αρχείο, παρατίθεται η απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Αυτή είναι η πράξη αρχειοθέτησης: