(Ηχητκό)-Πάτρα: «Πυρά» Αλεξόπουλου στον ΣΚΑΪ 89,4 κατά Πελετίδη – «Η δημοτική αρχή και μετά η Κυβέρνηση, υπαίτιοι για τη σημερινή εικόνα της πόλης»

Στο σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά!- Γρηγόρης Αλεξόπουλος», αναφέρονται τα εξής:

Η αναπτυξιακή στασιμότητα της Πάτρας, η υστέρηση σε βασικές υποδομές και η απουσία ενός ισχυρού πλαισίου στήριξης της κοινωνίας και ενίσχυσης της απασχόλησης είναι μια πραγματικότητα που έχει ενταθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Υπαίτιοι γι’ αυτή την πραγματικότητα είναι τόσο η Κυβέρνηση όσο και η νυν δημοτική αρχή της Πάτρας που σε λίγους μήνες συμπληρώνει οκτώ χρόνια στη διοίκηση του Δήμου.

Η Πάτρα οπισθοδρομεί. Χάνει ευκαιρίες. Δεν έχει τη δυναμική που αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της φαλκιδεύτηκε εξαιτίας της κοντόθωρης, δογματικής λογικής που διέπει τη σημερινή δημοτική αρχή.

Μεγάλες, ωστόσο, είναι και οι κυβερνητικές ευθύνες. Ευθύνες που διαχέονται σε σχεδόν κάθε πτυχή της πολιτικής της Κυβέρνησης που αναφέρεται και στην Πάτρα. Απ’ την διαχείριση της πανδημίας και την θωράκιση των δομών του ΕΣΥ ως τα έργα υποδομής, την ανεργία και την ακρίβεια.

Σήμερα, λοιπόν, οι δημότες της Πάτρας βιώνουν μια ζοφερή καθημερινότητα που δεν έχει έναν μόνο υπαίτιο. Οι υπαίτιοι είναι δυο. Είναι η Κυβέρνηση αλλά και η δημοτική αρχή.

Η απόφαση κινητοποίησης, με πορεία διαμαρτυρίας προς την Αθήνα, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, παρά την ελλιπή προετοιμασία, είναι μια κίνηση ώστε η Κυβέρνηση να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες που τής αναλογούν για την σημερινή εικόνα της Πάτρας.

Δεν απαλλάσσει, ωστόσο, των μεγάλων ευθυνών της και τη δημοτική αρχή της πόλης. Απεναντίας, τις μεγεθύνει και ως μια έμμεση ομολογία και παραδοχή της αποτυχίας της-όλα αυτά τα χρόνια- να διεκδικήσει αποτελεσματικά, να παρέμβει στους κυβερνητικούς φορείς και να κατοχυρώσει όλα εκείνα τα οφέλη που ανήκουν στην Πάτρα και στους δημότες της.

Η πορεία διαμαρτυρίας και το πλαίσιο που διαμορφώθηκε απεικονίζουν εξίσου την αποτυχία Κυβέρνησης αλλά και δημοτικής αρχής να χαράξουν μακρόπνοες πολιτικές εξόδου της Πάτρας απ’ το σημερινό τέλμα.

 Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος  μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4