Πάτρα: Ο εργαζόμενοι στον «Αγιο Ανδρέα» για τη συρρίκνωση του Χειρουργικού τομέα – Παρεμβάσεις των διοικούντων

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας διεκδικώντας το αλάθητο του Πάπα, ερήμην όλων των φορέων και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας, επικαλούμενη οδηγίες που ποτέ δεν είδαμε, έκανε κάτ΄ επανάληψη άστοχες και δυσλειτουργικές  επιλογές, επιλογές που μετέτρεψαν το Νοσοκομείο μας   σε Νοσοκομείο μιας  νόσου, με τεράστιες επιπτώσεις στους Ασθενείς της περιοχής μας και όχι μόνον, όπως το καταμαρτυρούν και οι Ιατροί του Χειρουργικού τομέα, που με τις συνεχιζόμενες και επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις των Διοικούντων βρέθηκαν σε μια υπό διωγμόν κατάσταση, σε μια συνεχιζόμενη μείωση των χειρουργικών κλινών, μια μείωση όπως και η πρόσφατη, που μετατρέπει ξανά το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ σε μονοθεματικό covid.
Το αποτέλεσμα, το έχουμε ξαναδεί εξοστρακισμός της λοιπής νοσηρότητας και αύξηση της θνητότητας, τόσο από COVID όσο και από άλλες νόσους ή ανάγκες περίθαλψης. Επίσης ασθενείς δύο ταχυτήτων, καθώς όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα ενώ όσοι δεν μπορούν περιμένουν με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιβάρυνση της υγείας τους. Παρότι το Νοσοκομείο μας στην αρχή της πανδημίας δεν είχε επιλεγεί ως Νοσοκομείο αναφοράς για COVID, σε αντίθεση με το Πανεπιστημιακό που είχε οριστεί Νοσοκομείο αναφοράς βλέπουμε εκεί να μην έχουμε καμία μείωση χειρουργικών κλινών με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Διοίκηση στα δύο χρόνια πανδημίας δεν χειρουργήθηκαν 2760 ασθενείς που θα έπρεπε να είχαν χειρουργηθεί. Αυτός ο αριθμός είναι μόνο από ένα Νοσοκομείο. Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των χειρουργείων που δεν έγιναν σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας; Η περαιτέρω μείωση των χειρουργικών κλινών που επιβάλλει η κυβέρνηση συντελεί στη δημιουργία μιας παράλληλης πανδημίας που δυστυχώς αυτή δεν καταγράφεται καθημερινά με τεράστια ποσοστά θνητότητας και επιπλέον οδηγεί τους ασθενείς που θέλουν να χειρουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Και βέβαια αξίζει να επισημάνουμε ότι όλα αυτά δεν είναι απόρροια της πίεσης του κορονοϊού αλλά μια συνειδητή επιλογή στην κατεύθυνση του yes man προς τους ανωτέρους τους με τις προαναφερόμενες επιπτώσεις.
Καλούμε την Διοίκηση, έστω και τώρα, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να επαναπροσδιορίσει την στάση της, προς όφελος κυρίως και πρωτίστως των Ασθενών, αλλά και της σωστής οργάνωσης και λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.
………………………………..

ΣΩΜΑΤΕΙΟ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ¨Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨

    ΓΕΝΙΚΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ   ΚΡΑΤΙΚΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΠΑΤΡΩΝ  ¨Ο  ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ¨