Αχαΐα: Χιλιάδες οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι – Δεν ανταποκρίθηκαν, παρά τα πρόστιμα που θα επιβληθούν

Στους 60.000 ανέρχονται περίπου οι Αχαιοί που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για εμβολιασμό και σύντομα θα λάβουν την ειδοποίηση να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο.
Μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί πλήρως 199.000 Αχαιοί, ποσοστό 70%.

Οι περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους ανήκουν στην ηλιακή κατηγορία άνω των 60 ετών που είναι και η πιο δύσκολη όπως αποδεικνύεται στο να κάνει το βήμα του εμβολιασμού.

Στη διαδικασία βεβαίωσης και κοινοποίησης των διοικητικών προστίμων στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, αλλά και στη δυνατότητα ενστάσεων αναφέρθηκε, κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.
Από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής ανέφερε: «Η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηναία βάση τα πρόστιμα σε πρόσωπα που παρά την υποχρέωσή τους, δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι και τη 16η ημέρα κάθε μήνα».
Για την πρώτη φορά, αυτό θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Ιανουαρίου και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί το πρόστιμο μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.
Η επιβολή των προστίμων θα γίνεται μετά από την παραλαβή των σχετικών καταλόγων από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Από τον κατάλογο θα εξαιρούνται πρόσωπα που δεν κατοικούν στην Ελλάδα ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

ΠΗΓΗ: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ