Πάτρα: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τον αστυνομικό που επέβαλε πρόστιμα χωρίς να φορά μάσκα

Την παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στην Πάτρα με έναν αστυνομικό, ο οποίος έκοβε κλήσεις χωρίς να φορά μάσκα. Στον αστυνομικό επιβλήθηκε πρόστιμο και διατάχθηκε η διενέργεια Πειθαρχικού Ελέγχου.

Πρόστιμο 300 ευρώ επιβλήθηκε στον αστυνομικό, στην Πάτρα, που δεν φορούσε μάσκα την ώρα που έκοβε κλήσεις για παραβιάσεις του ΚΟΚ. Επίσης, μετά από παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου, διατάχθηκε η διενέργεια Πειθαρχικού Ελέγχου, ενώ αποφασίστηκε η μετακίνησή του σε άλλη υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο εν λόγω αστυνομικός κυκλοφορούσε χωρίς μάσκα προστασίας στο κέντρο της Πάτρας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, προκαλώντας την απορία, αλλά και την ενόχληση πολλών περαστικών, που εξέλαβαν την συμπεριφορά του ένστολου, ως προκλητική.

Κι αυτό, γιατί εκτός των άλλων, την ίδια στιγμή συνάδελφοί του διενεργούσαν πεζές περιπολίες λίγο πιο μακριά – στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου – προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι Πατρινοί τηρούσαν τα μέτρα προστασίας και φορούσαν τις προβλεπόμενες μάσκες.

Όταν, δε, ένας καταστηματάρχης παρακείμενης επιχείρησης συνέστησε ευγενικά στον ένστολο να φορέσει τη μάσκα του. Τον προσπέρασε επιδεικτικά, ίσως γιατί θεώρησε ότι ως αστυνομικός βρίσκεται υπεράνω του νόμου.