Τουρκία-δημοσκόπηση: Μόλις στο 38,6% τα ποσοστά αποδοχής του προέδρου Ερντογάν

Τα ποσοστά αποδοχής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μειώθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες τον Δεκέμβριο, με μόνο το 38,6% να δηλώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο ηγέτης ασκεί τα καθήκοντά του, σύμφωνα με νέα μηνιαία έρευνα της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll.

Όπως αναφέρει το ahvalnews.com, πάνω από το 57% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος διοικεί τη χώρα, σύμφωνα με την έρευνα Turkey’s Pulse December 2021, την οποία δημοσίευσε η Metropoll μέσω Twitter.

Το 95% των υποστηρικτών του αντιπολιτευτικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού δήλωσε ότι δεν εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν χειρίστηκε τα καθήκοντά του, ακολουθούμενο από το 93,3% των υποστηρικτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και το 89,8% των υποστηρικτών του κεντροδεξιού εθνικιστικού Καλού Κόμματος.

Μόνο το 4% των υποστηρικτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο που ηγείται της χώρας.

Οι υποστηρικτές του μικρότερου εταίρου του AKP στον κυβερνητικό συνασπισμό, του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), δήλωσαν πως δεν συμφωνούν σε ποσοστό 30,6% με τις πολιτικές του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με την έρευνα ο Ερντογάν κατέγραψε για τελευταία φορά τόσο χαμηλά ποσοστά αποδοχής την περίοδο των γενικών εκλογών του Ιουνίου του 2015, κατά τις οποίες υπέστη τη μεγαλύτερη αποτυχία των τελευταίων 13 ετών μετά την ανάληψη της εξουσίας, καθώς οι ψηφοφόροι αρνήθηκαν στο AKP την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για πρώτη φορά από το 2002.

Συνολικά το 4,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει γνώμη για το θέμα, σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη σε 1.514 άτομα σε 28 επαρχίες της χώρας.