Οικονομόπουλος: Γιατί δεν είχα εμβολιαστεί – Η απάντηση για την Θεία Κοινωνία

Ο Νίκος Οικονομόπουλος μίλησε στο “Ενώπιος Ενωπίω” για την μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό, αλλά και τους λόγους που δεν είχε εμβολιαστεί μέχρι τότε.

«Ήταν δύο ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο και σε τρεις εβδομάδες θα άνοιγε το μαγαζί που εμφανίζομαι, “Fantasia”, και έπρεπε να εμβολιαστώ γιατί τα μαγαζιά πλέον δουλεύουν μόνο με εμβολιασμένους. Δεν πρόλαβα να εμβολιαστώ, γιατί σκέφτηκα ότι σκέφτηκαν και πολλοί άλλοι άνθρωποι. “Και αν έχω καμιά παρενέργεια και χάσω τις διακοπές μου”. Είπα “δεν το έπαθα μέχρι τώρα”. Δεν σύχναζα σε μέρη με πολύ κόσμο. Εμένα μ’ αρέσει πολύ η θάλασσα και ήμουν συνέχεια εκεί με δύο, τρεις φίλους. Μέχρι εκεί. Έλα όμως που με βρήκε ο κορονοϊός» ανέφερε ο Νίκος Οικονομόπουλος για την περιπέτεια με τον κορονοϊό.

Και πρόσθεσε: «Ο κορονοϊός με βρήκε και λίγο δύσκολα, γιατί μου το γύρισε σε πνευμονία. Αυτός ήταν ο λόγος που πήγα στο νοσοκομείο και χρειάστηκε και να βάλω οξυγόνο για δύο ημέρες. Μάλιστα τη μία ημέρα χρειάστηκε να βάλω το δυνατό οξυγόνο. Έγινα αμέσως καλά ευτυχώς. Και ευχαριστώ τους γιατρούς του “Ευαγγελισμού” που ήταν δίπλα όχι σε έμενα αλλά σε όλον τον κόσμο που χρειαζόταν τη βοήθειά τους».

«Εύχομαι να μην το περάσει κανείς άλλος άνθρωπος και να μην χαθούν άλλες ζωές. Περνάνε δύσκολα πολλές οικογένειες. Όταν περάσει η περίοδος της ανοσίας από τη νόσηση θα κάνω το εμβόλιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πολλοί έχουν μπει στη διαδικασία -όπως και εγώ- να φοβούνται. Δεν κρύβω ότι φοβόμουν και ακόμα φοβάμαι. Αλλά δεν αρνούμαι την επιστήμη. Κάποιοι μπερδεύουν τη θρησκεία με την επιστήμη, και διχάζουν τον κόσμο. Αυτό είναι λάθος. Όχι άλλος διχασμός επιτέλους. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Να πιστεύουμε και στη θρησκεία και στην επιστήμη» τόνισε ο γνωστός ηθοποϊός.

Νίκος Οικονομόπουλος: Η απάντηση για την Θεία Κοινωνία

«Εννοείται ότι θα κοινωνήσω ακόμη και αν πριν από εμένα είναι κάποιος με μολυσματική ασθένεια. Όταν πιστεύεις κάτι και πιστεύεις τόσο δυνατά όπως έχει να κάνει με τον Χριστό, δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Παραμερίζω τον εαυτό μου, δεν με αφορά ο εαυτός μου. Πιστεύω τόσο πολύ σε αυτό, πιστεύω τόσο πολύ στην Θεία Κοινωνία. Πιστεύω ότι είναι το φάρμακο των ανθρώπων η Θεία Κοινωνία. Το λέω και συγκινούμαι . Θα το έκανα όπως και να ‘χει. Και δεν αλλάζω άποψη για αυτό» ανέφερε ο Νίκος Οικονομόπουλος σχετικά με παλαιότερη δήλωσή του.

Οικονομόπουλος: Είμαι συνδεδεμένος με την πίστη

Ο Νίκος Οικονομόπουλος αναφέρθηκε και στη σχέση του με τη Θρησκεία και τον Χριστό, και τόνισε ότι είναι συνδεδεμένος με την πίστη και τον Χριστό από πολύ μικρή ηλικία.

«Πιστεύω πολύ δυνατά και πιστεύω περισσότερο στον Χριστό παρά την ύπαρξή μου. Το λέω και το εννοώ. Έχω πλήρη επίγνωση του τι λέω. Αυτό τα λέει όλα» ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής και συνέχισε: «Όλα ξεκινάνε από την παιδική μας ηλικία. Όταν αφορά ένα μικρό παιδί, το οποίο έχει ανάγκη από κάπου να πιαστεί και όταν αυτό δεν το βρίσκει απόλυτα στην οικογένειά του το βρίσκει κάπου αλλού. Εγώ το βρήκα στην πίστη και στον Χριστό. Από τότε είναι δοσμένος και ταγμένος εκεί με όλη τη δύναμη της ψυχής μου.

«Το έχω πάρει πίσω. Όλη αυτή την αγάπη, όλο αυτό το χάδι έχει γυρίσει σε εμένα. Όμως είναι ένα πράγμα που δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις για να το καταλάβει ο κόσμος. Είναι κάτι πολύ εσωτερικό κάτι πολύ προσωπικό. Η πίστη είναι μία. Ο καθένας νομίζει ότι πιστεύει με διαφορετικό τρόπο. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό» κατέληξε ο Νίκος Οικονομόπουλος.