Δύο ντέρμπι στη φάση των «16» του Champions League

Πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, την έδρα της UEFA, η κλήρωση για τη φάση των «16» του Champions League.

Τα μεγάλα ζευγάρια στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων είναι εκείνα που συνθέτουν η Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Απέναντι στη βαυαρική ποδοσφαιρική μηχανή θα βρεθεί μια σκληροτράχηλη ομάδα, που μπορεί να αντιμετωπίσει σε αμυντικό επίπεδο την πρωταθλήτρια Γερμανίας, ενώ στην άλλη αναμέτρηση υπάρχει μια θεωρητική ισορροπία.

Τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου, Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ, Ίντερ-Άγιαξ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γιουβέντους, Τσέλσι-Λιλ, Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 15-16/02/22 και 22-23/02/22, ενώ οι ρεβάνς στις 8-9/03/22 και 15-16/03/22, με κοινή ώρα έναρξης (22:00).

Υπενθυμίζεται ότι ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ έχει καταργηθεί, οπότε η επανάληψη του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα (νίκη, ισοπαλία, ήττα) οδηγεί σε παράταση, ανεξάρτητα από σκορ κι εν συνεχεία, αν δεν υπάρξει αλλαγή, στα πέναλτι.

Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού (ποιος θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος) της 28ης Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.