«Έπεσε»…μαχόμενος ο Απόλλωνας κόντρα στον Ολυμπιακό

Για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ο Απόλλωνας ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας». Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ΜακΚίσικ με 22 πόντους, ενώ από την πλευρά του Απόλλωνα ο Τσαλμπούρης έβαλε 18 πόντους. Έτσι ο Απόλλωνας έπεσε στο 4-5 ενώ ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 8-1.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας δεν μπήκε πολύ καλά, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το μουδιασμένο ξεκίνημα των παικτών του Νίκου Βετούλα. Έτσι οι Πειραιώτες κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με double σκορ 26-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, με τον Απόλλωνα να θέλει να ροκανίσει άμεσα την διαφορά, αλλά ο Ολυμπιακός είχε απάντηση σε όλα τα προβλήματα που έθεσαν οι παίκτες του Νίκου Βετούλα. Ο Απόλλωνας προσπάθησε με άμυνα ζώνης να ρίξει τον ρυθμό του Ολυμπιακού, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν καταιγιστική από την περιφέρεια ανεβάζοντας την διαφορά ακόμη και στο +20 (48-28). Όμως σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Νίκου Βετούλα πάτησαν πιο δυνατά στα πόδια τους, και κατάφεραν να κατεβάσουν την διαφορά στους 13, με ένα γρήγορο σερί 7-0. Μάλιστα το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά με 51-38, με τον Απόλλωνα όμως να δείχνει μαχητικότητα στο τελευταίο κομμάτι του δεύτερου δεκαλέπτου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας μπήκε με φορά από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, και άρχισε να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα ο Νίκος Βετούλας ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν με αυτή την άμυνα ζώνης, έτσι ώστε να δυσκολέψουν τον Ολυμπιακό όσο περισσότερο γίνεται. Παρόλα αυτά, και παρότι έβαλαν δύσκολα στους Πειραιώτες, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν τις λύσεις συνεχίζοντας με εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια, με τον ΜακΚίσικ να κάνει την διαφορά σε αυτή την περίοδο, και το σκορ να κλείνει με 76-61 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Νίκου Βετούλα προσπάθησαν ακόμη περισσότερο να ρίξουν την διαφορά, αλλά κάθε φορά που έφτανε στους 11, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις λύσεις και ανέβαζαν και πάλι την διαφορά. Εν τέλει ο Ολυμπιακός επικράτησε με 98-78 του Απόλλωνα, με τους παίκτες του Νίκου Βετούλα όμως να έχουν κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Να θυμίσουμε επίσης ότι στο 13’ του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην του Στεβάν Γέλοβατς που έφυγε από την ζωή πριν από λίγες μέρες.

Τα δεκάλεπτα: 26-13/ 51-38/ 76-61/ 98-78

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Αφραφιώτης, Παζώλης

Του Περικλή Παπαρίζου