Πάτρα: Η παράταξη Ρώρου με ψήφισμα για τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία – «Αποκαθήλωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ»

 

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία προς τη δημοτική αρχή:

Η στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας έγινε ξεκάθαρο την περίοδο της πανδημίας ότι είναι μονόδρομος. Καλέστηκε να σηκώσει ολοκληρωτικά το βάρος της προστασίας και διαφύλαξης της υγείας των πολιτών.

Όλοι όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία δίνουν καθημερινά τη μάχη και τον καλύτερο εαυτό τους,αντί λοιπόν να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας μόνιμες σταθερές και καλά αμειβόμενες, η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα σε εργολαβικά συμφέροντα αναθέτοντας της υπηρεσίας καθαριότητας, σίτισης, φύλαξης σε εργολάβους.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα παράτασης της παραμονής των ΣΟΧ στην εργασία έως 31/3/22 με την προϋπόθεση οι διοικήσεις των νοσοκομείων να μην έχουν ξεκινήσει τους διαγωνισμούς με εργολαβικές εταιρείες για τους τομείς σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας. Κάνει όμως σαφές ότι όσες διαδικασίες ολοκληρώνονται θα απολύεται το υπάρχον προσωπικό και θα προχωρούν με τα ιδιωτικά συνεργεία.

Η αποκαθήλωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη και κάποιοι θεωρούν επιτυχία την ελάχιστη περίοδο Χάριτος πριν τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση υλοποιεί με γοργά βήματα την νόθευση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, εισάγοντας τον δούρειο ίππο που λέγεται ΣΔΙΤ (σε βάρος του Δημοσίου).

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καλεί την κυβέρνηση:

1. Να βάλει φρένο στις απευθείας αναθέσεις των παραπάνω υπηρεσιών σε εργολάβους.

2. Να προχωρήσει στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας για προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

3. Να δοθεί από τους διοικητές των νοσοκομείων άμεσα η παράταση που ζητούν οι εργαζόμενοι έως 31/3/22.