Ελεύθερος ο αστυνομικός που συνελήφθη στην τουρκική μεθόριο

Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο 41χρονος αστυνομικός και η κοπέλα του, που φέρονται να συνελήφθησαν ενώ πραγματοποιούσαν εκδρομή στην πόλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. που ανέφερε πως «επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν 1 μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής».

Προχθές ο εκτός υπηρεσίας υπαρχιφύλακας είχε μεταβεί από τους Κήπους Έβρου για επίσκεψη με την φίλη του, είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι (Ζώνη Ασφάλειας Προκάλυψης [Ζ.Α.Π.], η οποία είναι εδαφικό τμήμα που εκτείνεται από τη γραμμή των συνόρων και 500μ. προς το εσωτερικό. Η Ζ.Α.Π. αποτελεί Α.Ζ.).

Όταν τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του χθες, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία. Μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες.

Το υπουργείο υποστηρίζει πως από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπ.Προ.Πο. και του ΥΠΕΞ, που συνεργάστηκαν με την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη, και πως «υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της κυβέρνησης».

Στην περιοχή μετέβη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της αστυνομίας.