(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για το ΠΓΝΠ – Γέμισαν ράντζα οι διάδρομοι

Για εικόνες ντροπής έκανε λόγο τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας τα όσα βιώνουν οι ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, οι διάδρομοι σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα νοσοκομεία της χώρας έχουν γεμίσει με ασθενείς σε ράντζα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι δεν θα καταστήσουμε τα νοσοκομεία μονοθεματικά. Υπάρχουν είπε και τα γενικά περιστατικά. Αυτοδιαψεύθηκαν.Έκοψαν τα χειρουργεία. Συνεχώς μετατρέπουν γενικές κλινικές σε κλινικές κοροναϊού. Πολλά περιστατικά άλλων παθήσεων νοσηλεύονται σε ράντζα, φορεία. 

Το βίντεο που μου έστειλε ασθενής είναι σπό το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ. Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα της χώρας. Δεστε τη σημερινή κατάσταση.
Συνεχώς δεσμεύει κλινικές για περιστατικά κοροναϊού. Επτά κλινικές έχουν μετατραπεί σε κλινικές κοροναϊού. 

Οφθαλμολογική, Β. Πανεπ. Χειρουργική, Α πανεπ. Παθολογική, Γ. Πανεπ. Παθολογική, Α. Ορθοπεδική, Δερματολογική, Α. Παιδιατρική. Συνολικά νοσηλεύει 122 ασθενείς και 15 διασωληνωμένους στη ΜΕΘ και την Μοναδα Αρνητικής Πίεσης. Οι κλινικές με γενικά περιστατικά είναι γεμάτες. Εφημερεύει το Νοσοκομείο και οι ασθενείς γενικά περιστατικά που εισάγονται παραμένουν επί πολλές ημέρες σε φορεία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δείτε το βίντεο οργής και ντροπής. 16 ασθενής τώρα βρίσκονται εκεί σε φορεία. Πολλοί είναι από τη περασμένη τετάρτη. Ενας ασθενής παρακαλάει με το τρόπο του να του δοθεί ένα λειτουργικό στατό. Επίσης δεστε εικόνες από τη κτιριακή κατάσταση».