(Φωτο)-Πάτρα: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΣΟΨΥ από σπουδαστές «Βοηθών Εργοθεραπευτών» του Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ

Μία ακόμη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από σπουδαστές της ειδικότητας «Βοηθών Εργοθεραπευτών», αξιοποιώντας το υβριδικό μοντέλο εκπαίδευσης που περιλαμβάνει την ταυτόχρονη διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση και διδασκαλία, κατόπιν συνεννόησης με τον Διευθυντή του ΔΠΙΕΚ Πάτρας κ. Νικόλαο Κατσώνη και τον υποδιευθυντή κ. Γιώργο Γιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, ολιγομελής ομάδα σπουδαστών επισκέφθηκε το Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) Πατρών, όπου εκεί τους υποδέχθηκε η βοηθός εργοθεραπεύτρια, κυρία Λένα Αθανασοπούλου. Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν εκτενέστερα για την κοινωνική δράση του ΣΟΨΥ, για την παρουσία του στην κοινότητα και το πολύπλευρο έργο του, να ξεναγηθούν στους φιλόξενους χώρους του, καθώς και να αλληλεπιδράσουν με επαγγελματίες και μέλη του φορέα.

Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι σπουδαστές της ειδικότητας «Βοηθών Εργοθεραπευτών» βρίσκονταν στο χώρο του ΔΠΙΕΚ Πάτρας, παρακολουθώντας σε «ζωντανή» μετάδοση την εκπαιδευτική επίσκεψη. Έτσι, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο την παρουσίαση του έργου και των δράσεων του ΣΟΨΥ, να ξεναγηθούν «εικονικά» στους χώρους του, να γνωρίσουν τα στελέχη του και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

Το υβριδικό μοντέλο εκπαίδευσης, πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία και συντονισμό της εκπαιδεύτριας του ΔΠΙΕΚ, κυρίας Λαμπρινής Παππά. Εφαρμόστηκε έπειτα από τη συνεργασία των δύο φορέων, ΔΠΙΕΚ και ΣΟΨΥ, και με τη συμβολή των σπουδαστριών, Αντωνίας Χρονοπούλου και Μαριτίνας Σεϊντή, οι οποίες είχαν ενεργό ρόλο στη διαδικτυακή μετάδοση της επίσκεψης.

Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες αλλά και στους περιορισμούς που απορρέουν από την πανδημία, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, το Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Πάτρας θέτει ως προτεραιότητα την ποιοτική κατάρτιση των σπουδαστών του και την επακόλουθη μετάβαση στην αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, σεβόμενοι τους όποιους υγειονομικούς περιορισμούς, αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και πρόσφορα μέσα. Ως εκ τούτου, αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητα και τα οφέλη του υβριδικού μοντέλου εκπαίδευσης, το αξιοποιούμε προκειμένου να παρέχουμε στους σπουδαστές μας ουσιαστικές υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης. Ωστόσο, προϋπόθεση για την εφαρμογή του αποτελεί η φιλοξενία από τους φορείς της πόλης μας, γι’ αυτό ευχαριστούμε τη διοίκηση και τα στελέχη του ΣΟΨΥ Πατρών.