Al Jazeera: Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ

Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος και πολέμιος του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Al-Jazeera, ο αρχιμαφιόζος, Σεντάτ Πεκέρ, για τον οποίο υπήρχε ένταλμα σύλληψεις από τις τουρκικές αρχές για σύνταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη από τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται τα ΗΑΕ θα εκδώσουν τον Τούρκο αρχιμαφιόζο στις τουρκιές αρχές.

Η σύλληψη του Πεκέρ συμπίπτει χρονικά με την σημερινή επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κατάρ. Μάλιστα, πριν από την αναχώρησή του για το Κατάρ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγκυρα θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις χώρες του Κόλπου “χωρίς διακρίσεις”. Προ ημερών ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν είχε επισκεφθεί την Άγκυρα, συναντήθηκε με τον Ερντογάν και υπέγραψε “συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων”, ενώ σε πρόσφατη συνεδρίαση, με τις “κακές γλώσσες”, να αφήνουν να εννοηθεί ότι επίκειται… ανταπόδοση από πλευράς ΗΑΕ.

Μάλιστα, κατά το ίδιο διάστημα ο στρατηγός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άχμεντ Νάσερ Αλ Ραΐσι, στόχος καταγγελιών για “βασανιστήρια” στη Γαλλία και την Τουρκία, εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Ιντερπόλ.

Στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε εμφανές το σχέδιο της Τουρκίας, να εκμεταλλευτεί την Interpol προς καταδίωξη των αντιπάλων του Ερντογάν.

Όλα αυτά στο πλαίσιο της εκστρατείας επαναπροσέγγισης με τα κράτη της Μέσης Ανατολής που έχει εξαπολύσει ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο δικηγόρος του Πεκέρ, ανακοίνωσε πριν τέσσερις μέρες ότι δεν είχε δει τον πελάτη του για πέντε ημέρες φουντώνοντας σενάρια για “εξαφάνισή” του!

Πριν από λίγες μέρες ο Πεκέρ είχε δηλώσει: “Από την μια πουλάτε αμέσως την πατρίδα μας το Αν. Τουρκιστάν για τα χρήματα που θα έρθουν από την Κίνα και από την άλλη δηλώνετε πως θα μπείτε σε 5 ώρες στην Αθήνα”. Αυτή ήταν και η τελευταία του δήλωση.

Ο Μπάρκιν είπε:

“Την ημέρα πριν έρθει στη δημόσια ατζέντα η είδηση ​​ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του, επικοινώνησα μαζί του για μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν είχα καμία επαφή από τότε. Μου ζητήθηκε κατηγορητήριο σχετικά με ένα αρχείο μόνο μέσω μηνύματος Whatsapp από κάποιο κοντινό μου πρόσωπο. Ήταν λοιπόν η πέμπτη ή η έκτη μέρα που πέρασε από τότε που δεν επικοινώνησα μαζί του”.

Ο Μπαρκίν απάντησε στην ερώτηση γιατί έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί του για τις υποθέσεις του στην Τουρκία, αλλά δεν μπορούσε τελικά να επικοινωνήσει μαζί του, λέγοντας: ” Ναι, δεν υπάρχει ούτως ή άλλως εκκρεμής υπόθεση εναντίον του εκτός Τουρκίας . Υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις στην Τουρκία. Υπάρχουν δύο αιτήματα κόκκινης ειδοποίησης για αυτόν σε αυτές τις περιπτώσεις. Είμαι ο δικηγόρος του σε αυτές τις υποθέσεις” , είπε.

Πέτρος Κράνιας