Με το δεξί ο Σούλης Παπαδόπουλος…στο δεύτερο διπλό της Παναχαϊκής

Για την 9η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’Εθνικής, η Παναχαϊκή επικράτησε με 3-9 του Εθνικού Σκουλικάδου στην Ζάκυνθο. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν κ Χαντί στο 32’ και στο 44’ από το σημείο του πέναλτι ενώ το τελικό 3-0 έγραψε στο 49’ ο Λιποράσε, και σφράγισε το δεύτερο διπλό της σεζόν για την Παναχαϊκή. Μάλιστα ο Σούλης Παπαδόπουλος έκανε ντεμπούτο με το δεξί, δείχνοντας ότι θέλει η Παναχαϊκή να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό.

Η Παναχαϊκή από το πρώτο κιόλας λεπτό μπήκε δυνατά, και μάλιστα απείλησε με τον Αλεξόπουλο, όταν αυτός έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Στεργίδη, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η κυριαρχία των «κοκκινόμαυρων» συνεχίστηκε και έδειξε διατεθειμένη να βρει γκολ πριν το ημίχρονο. Αυτό μάλιστα το πέτυχε στο 32’ ο Χαντί με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Ζήβα, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 41’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-1, όμως ο Μεταξάς παρότι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα δεν τα κατάφερε, καθώς βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι μόνος του όμως η προβολή που επιχείρησε δεν βρήκε την μπάλα με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία. Στο 44’ όμως η Παναχαϊκή διπλασίασε το προβάδισμα της, όταν ο Κυβελίδης έβγαλε την μπαλιά στον Μπουρλάκη, ο τελευταίος με πολύ όμορφη κίνηση πέρασε και τον Ζήβα με τον πορτιέρο του Εθνικού Σκουλικάδου να ανατρέπει τον ποδοσφαιριστή των « κοκκινόμαυρων», την έσχατη των ποινών την ανέλαβε ο Χαντί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του αλλά και τα δικά του. Στο 45+ 3 οι γηπεδούχοι άγγιξαν την μείωση του σκορ, όμως το σουτ του Τσουκαλά σταμάτησε πάνω στην γραμμή, αφού ο Λιποράσε έσωσε την ομάδα του από σίγουρη παραβίαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν στο 49’ ο Χαντί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Λιποράσε πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, και έκανε το 3-0. Μάλιστα στο 52’ έφτασε κοντά και στο 4-0 η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, όταν ο Στεργίδης έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Αλεξόπουλος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 71’ και πάλι ο Αλεξόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά αυτή την φορά ο Ζήβας ήταν αυτός που του στέρησε το γκολ, καθώς έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 80’ και πάλι ο Μπουρλάκης πέρασε τον Ζήβα, έπειτα από πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια, όμως δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά με την μπάλα να περνά για λίγο άουτ.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Σούλης Παπαδόπουλος):
Αθανασόπουλος, Στεργίδης, Σμίλτος, Σελινιωτάκης, Λιποράσε, Κωνσταντακόπουλος, Τεγούσης (70’ Καρακλάιτς), Αλεξόπουλος, Χαντί, Κυβελίδης (83’ Γούλας), Μπουρλάκης.

Η αρχική ενδεκάδα του Εθνικού Σκουλικάδου ( Στάθης Καραμαλίκης):
Ζήβας, Σουμελάς-Κοτσώνης, Ελέζι, Λυρτζής, Μούστα, Μεταξάς, Τσουκαλας, Τσουκαλάς, Νικολακόπουλος (82’ Κλάδης), Μαρούδας, Κάρδαρης, Κακολύρης (58’ Αγαλιώτης)

Του Περικλή Παπαρίζου