Πηγές νοσοκομείου Αγρινίου: Ποιος προσπάθησε να αποτρέψει τη διασωλήνωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο Μητροπολίτης φτάνοντας στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο, δεν ήθελε καν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να φορέσει μάσκα οξυγόνου -Ύστερα από μία ώρα διαπραγματεύσεων δέχτηκε τελικά να τη φορέσει – Οι συγγενείς του όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη

Θρίλερ παραλογισμού εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου, εκεί όπου εισήχθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, με μια αρνήτρια της διασωλήνωσης να προσπαθεί να τον μεταπείσει, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα.

«Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης μάλιστα ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του», δηλωσαν πηγές του νοσοκομείου σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Όπως επισημαίνεται, ο Μητροπολίτης φτάνοντας στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο, δε ήθελε καν να φορέσει μάσκα οξυγόνου.

Ύστερα από μία ώρα διαπραγματεύσεων δέχτηκε τελικά να τη φορέσει και να ανέβει στην κλινική Covid.

Οι συγγενείς του όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μέσα στη νύχτα, ο μητροπολίτης υποτροπιάζει, με τη διασωλήνωση να γίνεται μονόδρομος.

Τότε οι γιατροί βρίσκουν αντιρρήσεις, προερχόμενες από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που δεν επέτρεπαν τη διασωλήνωση.

Σύμφωνα με το Mega, η εν λόγω συγγενής, που δεν επέτρεπε τη διασωλήνωση, εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα.

Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν στις 03.00 τα ξημερώματα, με τον ιεράρχη να διασωληνώνεται και να διακομίζεται στην Αθήνα και τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».