Με αφορμή τα τεκταινόμενα στο ΠΠΝΡΙΟΥ και όχι μόνον

 

Με αφορμή την σημερινή καταγγελία του Σωματείου των Εργαζόμενων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, μια καταγγελία που κοινοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και στην ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, έχουμε να πούμε τα εξής:
Οι εκεί Συνάδελφοι έχουν απόλυτο δίκιο στα καταγγελλόμενα τους. Είναι αδιανόητο στην όποια Συνάντηση ενός Σωματείου η Διοίκηση να επιλέγει με ποιους θα συζητήσει και ποιους θα αποκλείσει από τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου, στην όποια συνάντηση μαζί τους, σαν κι΄ αυτήν που καταγγέλλεται, μια στάση και μια πρακτική ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ και η οποία ΣΑΦΩΣ και δεν θα περάσει απαρατήρητη.
Δεν θα περάσει απαρατήρητη γιατί δεν είναι μία απλή και ευκαιριακή υπόθεση, αυτό που συμβαίνει εκεί. Είναι ένα ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ των κυβερνητικών παραγοντίσκων, ΕΝΑΝΤΙΑ σε όποιον αντιδρά και δεν συμβαδίζει με τις απόψεις τους, η δεν υμνεί τις επιλογές τους. Είναι ένα μέτρο ενάντια στον συγκεκριμένο συνδικαλιστή που γύρισε την πλάτη του στην προκλητικότατη λειτουργία της κυβερνητική συνδικαλιστικής παράταξης, της ΔΑΚΕ, που τους θέλει όλους ελεγχόμενους-φιμωμένους και υποταγμένους στους Διοικούντες, για προφανείς λόγους.
Η στάση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, απέναντι στον εν λόγω συνδικαλιστή έχει μεταφερθεί και στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε παρουσία στελεχών της ΔΑΚΕ, οι οποίοι με την στάση τους μας έδωσαν την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα υποβολιμαίο σχέδιο ενδοπαραταξιακών διαφορών, όπου εμπλέκονται και οι Διοικούντες και μάλιστα ως καθ΄ υπόδειξη εκτελεστές, όπως το καταμαρτυρούν και κάποιοι απ΄ αυτούς, παρά τις δύσκολες περιστάσεις που περνάμε στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, όπου ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ θα έπρεπε να είχαν άλλη ΣΤΑΣΗ .
Δυστυχώς αρκετά συχνά οι Διοικούντες το σύστημα υγείας στην περιοχή μας φροντίζουν με τις ενέργειες τους, με τις προκλητικότατες πρακτικές τους, να μας δίνουν την εντύπωση, ότι δεν ήλθαν για να προσφέρουν στο σύστημα υγείας το οποίο βιώνει απαράδεκτες καταστάσεις, αλλά για να τακτοποιήσουν ημέτερους και να καρατομήσουν τους μη ημέτερους, η αν το θέλετε όσους δεν συμπλέουν μαζί τους και ας είναι του κυβερνώντος κόμματος, με χαρακτηριστική περίπτωση το προαναφερόμενο πρόβλημα που δεν είναι και το μόνο.
Καθημερινά φροντίζουν να μας θυμίζουν, με τις επιλογές τους, την κομματική τους λειτουργία, που σαφώς δεν ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ αυτήν την περίοδο και που δεν είναι αποδεκτή από το σύνολον των εργαζομένων, εκτός ελαχίστων για προσωπικούς προφανείς λόγους.
Είναι χαρακτηριστικές οι καρατομήσεις σε επίπεδο Υ.Πε, όπου εν μια νυκτί χωρίς λόγο έγιναν αντικαταστάσεις, για την προώθηση ημετέρων και όχι για την εύρυθμη λειτουργία της Υ.Πε, όπου παραμένει το μεγάλο ερώτημα για το ποιος τελικά Διοικεί.
Κραυγαλέα περίπτωση η μετακίνηση του πρώην Διοικητικού Διευθυντή του ΠΠΝΡΙΟΥ, από την θέση του Διευθυντή σε θέση Προϊσταμένου στην Υ.Πε όπου επί της ουσίας είναι άνευ αντικειμένου, με το αστείο επιχείρημα την πολύτιμη και αναγκαία βοήθεια του, λόγω των γνώσεων και της τεράστιας εμπειρίας που διαθέτει, κάτι που αποδείχθηκε παραπλανητικό από τον παροπλισμό που του επέβαλλαν επί της ουσίας και που έγινε για την προώθηση άλλου αρεστού στελέχους στην θέση που κατείχε στο ΠΠΝΡΙΟΥ.
Στο ΠΠΝΡΙΟΥ, οι καρατομήσεις και οι διώξεις καλά κρατούν. Ο εκεί αναπληρωτής, βλέπετε εδώ δεν γεννήθηκε ακόμη το βασιλοπαίδι για να διοριστεί Διοικητής, αναδείχθηκε ως το NUMPER ONE, εκκρεμές των καρατομήσεων, καρατομεί, επαναφέρει και πάλι καρατομεί και έχει το θράσος να μας λέει ότι κινείται και νόμιμα την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η όποια σχετική διαδικασία, πού σαφώς απέχει πολύ από τις απαράδεκτες πρακτικές του, ο οποίος άκουσον – άκουσον ότι μετακίνησε σε δυσμενή θέση που δεν συνάδει και με το πρόβλημα υγείας του, τον προαναφερόμενο εργαζόμενο, επειδή βρέθηκε πίσω από ένα πανό που καταφερόταν εναντίον της αυτού μεγαλειότητας, του αναπληρωτή, μια μετακίνηση που την χρεώνουν και στην κυβερνητική παράταξη, όπως όλοι τους καταμαρτυρούν με μια σειρά ενέργειές τους, ενέργειες, πρακτικές και συζητήσεις που φανερώνουν τον βρώμικο ρόλο της συγκεκριμένης κυβερνητικής παράταξης, που μέχρι χθες εναντιωνόταν στην κυβερνητική πολιτική και σήμερα που ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ η ίδια πρακτική ποιεί την νήσσα, της συγκεκριμένης κυβερνητικής παράταξης που αυτήν την περίοδο υποδύεται τον ρόλο του καλού λύκου, το παίζει δήθεν ανεξάρτητη, για να ξεγελάσει τους Εργαζόμενους στις συνδικαλιστικές εκλογικές διαδικασίες, για τις οποίες επιστρατεύει Βουλευτές και Διοικήσεις, με υποσχέσεις και ταξίματα.
Στον Αγ. Ανδρέα, εδώ έχουμε απ’ όλα. Κάτι αρχήν αν και οι Διοικούντες διανύουν τον δεύτερο χρόνο της θητείας τους δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την διαδικασία των επανατοποθετήσεων, διατηρώντας δύο Διευθύντριες νοσηλευτικής υπηρεσίας, γεγονός πρωτόγνωρο και πρωτοφανές σε πανελλαδικό επίπεδο, παρά τις δεσμεύσεις τους, διαδικασία που έχει παραπεμφθεί στις εισαγγελικές αρχές και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα, που καθυστερούν πέραν του δέοντος. Έχουμε και καρατομήσεις, όπως και τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης αρεστών, αλλά και μετακινήσεις καθ΄ υπόδειξη, κινήσεις και επιλογές παράνομες που τις έκαναν άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς, εν αντιθέσει με τις προαναφερόμενες διαδικασίες, οδηγώντας τους Συναδέλφους μας σε δικαστικές διαμάχες, τα αποτελέσματα των οποίων δεν γίνονται σεβαστά όπως και με τους προηγούμενους.
Και το ερώτημα που μπαίνει, είναι ένα και μοναδικό:
Για πόσο καιρό ακόμη θα ανεχόμαστε την κομματική λειτουργία των Διοικούντων το σύστημα υγείας στην περιοχή μας και τα προκλητικότατα πολιτικά τους παιχνίδια;

Κώστας Πετρόπουλος

Από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ