(ΗΧΗΤΙΚΑ): Η Περιφέρεια διαψεύδει Αναστασίου για την διάβρωση : Μελέτη υπάρχει και είναι έτοιμη

Άλλη εικόνα σχετικά με τις ενέργειες της Π.Δ.Ε. για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, έδωσε μιλώντας στον Σκαι Πάτρας και στην εκπομπή Πολιτική Γυμναστική και τον Νίκο Ξανάλατο, ο Αντιπεριφερειάρχης υποδομών και έργων Θανάσης Μαυρομμάτης.

Ο κος Μαυρομμάτης είπε μεταξύ άλλων, πως η μελέτη για το βόρειο τμήμα της Πάτρας από το Πόρτο Ρίο μέχρι την οδό Γεωργίου Παπανδρέου στο Άγιο Βασίλειο είναι έτοιμη, κόστισε 300.000 ευρώ με χρήματα που υπάρχουν και περιμένουν χρηματοδότηση ύψους 14.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να ξεκινήσουν τα έργα.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δ. Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής μιλώντας στην εκπομπή για το ίδιο θέμα, είπε μεταξύ άλλων, πως είναι η ώρα των έργων καθώς υπάρχουν έτοιμες μελέτες για το μεγαλύτερο κομμάτι της ακτογραμμής του δήμου της Πάτρας, αλλά και όπου είναι αναγκαίο να γίνουν καινούργιες, καθώς το πρόβλημα με την διάβρωση των ακτών στην Δυτική Ελλάδα είναι έντονο. Αναφέρθηκε και στις αίτιες που το προκαλούν, ενώ δεν παρέλειψε να πει για τις ευθύνες κράτους και πολιτών.

 

Νίκος Ξανάλατος