Σε εξέλιξη έρευνες για νέο κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. – Έβγαζαν πλαστές ταυτότητες σε μετανάστες

Μεγάλη επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., για την εξάρθρωση κυκλώματος νομιμοποίησης παράτυπων μεταναστών, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται πολλοί αστυνομικοί, αλλά και υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, έχουν προσαγάγει στα γραφεία τους και ανακρίνουν, πολλούς συναδέλφους τους από διάφορα Τμήματα της Αττικής, κυρίως από τα δυτικά και νότια προάστια ανάμεσα τους και Αξιωματικό, όπως και υπαλλήλους από Υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών.

Οι προσαχθέντες, με τις πληροφορίες να λένε πως εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να συλληφθούν, φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα το οποίο χορηγούσε πλαστά επίσημα έγγραφα σε μετανάστες, προκειμένου στην συνέχεια να εκδίδουν με νόμιμο τρόπο ταυτότητες, άδειες παραμονής και εργασίας, ακόμα και διαβατήρια.

Η έρευνα των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ, ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους για μεγάλο κύκλωμα με αστυνομικούς και υπαλλήλους τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο θησαύριζε, προμηθεύοντας αλλοδαπούς με επίσημα έγγραφα. 

Μάλιστα τα πλαστά έγγραφα, όπως διαπιστώθηκε από την μέχρι τώρα έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ήταν πολύ υψηλής πιστότητας και δύσκολα μπορούσε να διαπιστωθεί η πλαστότητά τους, με αποτέλεσμα οι «πελάτες» του κυκλώματος να μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με ευκολία, καθώς λόγω των πλαστών εγγράφων μπορούσαν να εκδώσουν νόμιμο διαβατήριο.

Η επιχείρηση της Εσωτερικών Υποθέσεων, ξεκίνησε χθες το πρωί και είναι ακόμα και αυτές τις ώρες σε πλήρη εξέλιξη σε περιοχές των δυτικών προαστίων της Αττικής, στα νότια προάστια, αλλά και σε περιοχές εκτός Αττικής σε όμορους νομούς.

https://www.real.gr/