Μπλίνκεν: Οικονομικές κυρώσεις μεγάλης κλίμακας στη Ρωσία εάν εισβάλει στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις μεγάλης κλίμακας στη Μόσχα σε περίπτωση πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την Τετάρτη.

«Έχουμε καταστήσει σαφές στο Κρεμλίνο ότι θα ανταποκριθούμε αποφασιστικά, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς οικονομικών μέτρων υψηλού αντίκτυπου που έχουμε αποφύγει να χρησιμοποιήσουμε στο παρελθόν», είπε.

Σύμφωνα με τον Μπλίνκεν, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να ενημερώσει εκ των προτέρων τη Μόσχα για λεπτομέρειες σχετικά με πιθανούς περιορισμούς.

Εξάλλου, οι αρχές των ΗΠΑ προτρέπουν την Ουκρανία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στις σχέσεις της με τη Ρωσία υπό την παρούσα κατάσταση. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αταλάντευτες στην υποστήριξή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Και προσηλωμένες στη συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας με την Ουκρανία. (…) Επίσης, προτρέπουμε την Ουκρανία να συνεχίσει να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο Μπλίνκεν.
Πηγή: tass.com