Κύπελλο ποδοσφαίρου, Νίκη Βόλου-Παναιτωλικός 0-1: Προβάδισμα πρόκρισης

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου είναι πλέον ο Παναιτωλικός αφού με το γκολ του Ντουάρτε επικράτησε με 1-0 στο Πανθεσσαλικό της Νίκης Βόλου και κάνει πιο εύκολη την ρεβάνς του Αγρινίου

Τον τίτλο του φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου «επιβεβαίωσε» σήμερα (1/12) ο Παναιτωλικός, καθώς κέρδισε 1-0 τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό και διατήρησε τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς του Αγρινίου.

Σέντρα στο ματς και το διακύβευμα για τα «καναρίνια» ήταν να «κλειδώσουν» το «εισιτήριο» για τους «8» και παράλληλα να προχωρήσουν σε συντήρηση δυνάμεων ενόψει της αναμέτρησης με το Βόλο που ακολουθεί, απέναντι σε μία καλή ομάδα της SL2 που επίσης είχε αλλαγές (π.χ. εκτός οι Γκαρσία, Ροχάνο). Ετσι για τα «καναρίνια» είδαμε βασικό τον Χρήστο Μπελεβώνη, τον Βργκοτς στην επιστροφή του, τον Κορνέλιους αριστερό μπακ αλλά και ορισμένους παίκτες εκτός (π.χ. Μπαρμπόσα).

Το, εκατέρωθεν, rotation εύλογα επηρεάζει τον ρυθμό των ομάδων και από τα πρώτα λεπτά πήγαμε σε σετ παιχνίδι. Η Νίκη ξεκίνησε καλύτερα, στο 6′ με τον Κάσο (κεφαλιά) «φλέρταρε» με το γκολ και το πρώτο 20λεπτο της «ανήκε». Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν, στο 22΄με τον Ντουάρτε απείλησαν για πρώτη φορά και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 44′ με κεφαλιά του νεαρού Πορτογάλου, ύστερα από ωραία κίνηση του Φλόρες και «γλυκιά» σέντρα του Μεντόσα. Αμέσως μετά οι «μπλε» είχαν μία καλή στιγμή με τον Τζιώρα και φτάσαμε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό ο αγώνας κύλησε σε ανάλογο τέμπο. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να βγουν μπροστά για την ισοφάριση, πίεσαν, κυρίως μετά το 80′, αλλά δεν έβγαλαν «καθαρή» φάση αν και είχαν 1-2 καλές στιγμές (π.χ. με τον Βασιλείου στο 83′, στο 53′ σωστά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ γκολ του Τζιώρα).

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έκαναν διαχείριση και τους δόθηκε η δυνατότητα να δώσουν ανάσες (π.χ. στον Τσιγγάρα), ενώ στο 74′ θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Ντουάρτε.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Αλιατίδης (65′ Βασιλείου), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κάσσος, Παναγιωτίδης (84′ Μπάλας), Μέτσε, Τσουκαλάς (87′ Μπόσιο), Βλαχομήτρος, Τζοβάρας, Τζιώρας.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ροντρίγκες, Λούι, Βργκοτς (46′ Χουχούμης), Αντούνες, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (46′ Μπακαδήμας), Ντουάρτε (84′ Φυτόπουλος), Χ. Μπελεβώνης (64′ Στ. Μπελεβώνης), Μεντόσα (84′ Μόρσεϊ), Βέργος.

Πηγή:www.gazzetta.gr