Θα τολμήσει ο κ. Πελετίδης να στείλει την υπόθεση του Εργασιακού bullying στο εισαγγελέα ή θα προσπαθήσει να καλύψει τον «Πρασινοφρουρό» Αντιδήμαρχό του;

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που βγαίνουν στο φως και στη δημοσιότητα με τους συνεργάτες του κ. Πελετίδη στο Δήμο Πατρέων, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στον Δήμαρχο.

Ελπίζω να μην επιλέξει για άλλη μια φορά τη σιωπή και τις ψευδείς ανακοινώσεις από πλευράς του Δήμου, αλλά να την αποστείλει στον εισαγγελέα, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά το συμβάν και την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ. Αθανασόπουλου Ανδρέα, στο Φώς της δημοσιότητας ήρθε συμβάν και για άλλον συνεργάτης στο Δήμο.

Μπορεί στην περίπτωση αυτή να μην έχει σχέση με σωματική βία, αλλά όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα στον τύπο σήμερα (άρθρα Ρηγόπουλου στην Πελοπόννησο και Φλαμή στην Πολιτεία), αλλά και έγγραφα που έχω ήδη στην κατοχή μου, το συγκεκριμένο Υπηρεσιακό στέλεχος υφίσταται Εργασιακό bullying και υπηρεσιακή απαξίωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, δηλωσία Πρασινοφρουρό όπου το 1993 δήλωνε στην εφημερίδα ΑΛΛΑΓΉ στις 9/10/1993 και τα εξής: «…..Γι’ αυτό στηρίζουμε τη μόνη πολιτική δύναμη, που παρέχει τα εχέγγυα πραγματοποίησης των στόχων μας, διατήρησης σης της ελπίδας μας, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ».

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέλαβε εγγράφως, είτε σε αρμόδια όργανα είτε και σε σας προσωπικά, δεν βρήκε την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Με αποτέλεσμα να έχει απευθυνθεί μέχρι σήμερα, ακόμη και στην πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άραγε ποια είναι και η άποψη του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. κύριου ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ για τα γεγονότα αυτά;

Απεναντίας, διαφαίνεται η ενορχηστρωμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την υπηρεσιακής της «εξόντωσης», διότι πιθανόν δεν δέχεται να συνδράμει σε παράλογες και πιθανόν παράνομες υποδείξεις του συνεργάτης σας Αντιδημάρχου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» να με ενημερώσετε τα παρακάτω:

Πως κρίνεται ότι η συγκεκριμένη Διευθύντρια συνεργάζεται άψογα με άλλους Αντιδημάρχους στη θητείας σας από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ υπάρχει πρόβλημα μόνο  με τον συγκεκριμένο;  Μήπως οι υποδείξεις του αποτελούν παράλογες και παράνομες;

Αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης σας Αντιδήμαρχος, είχε καλέσει σε Ε.Δ.Ε. και άλλη Δ/ντρια σε Οργανισμό του Δήμου κατ’ την προηγούμενη θητεία του; Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι ο συνεργάτη σας και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου;

Αληθεύει ότι όσοι εργαζόμενοι που κατέθεσαν στην Ε.Δ.Ε. και οι καταθέσεις τους δεν ικανοποιούσαν τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής και του συγκεκριμένου Αντιδημάρχου, αποκρύφτηκαν και οι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου; Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε εγγράφως και αναλυτικά, για τις μετακινήσεις προσωπικού στην συγκεκριμένη Αντιδημαρχία από την ανάληψη του συνεργάτη σας.

Γιατί δεν προχώρησε ο συνεργάτη σας σε μήνυση και σε κάθε έννομη πράξη εφόσον ήταν ψέματα, αλλά στήθηκε ένα «Λαϊκό» Δικαστήριο εντός του Δήμου;

Στην απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη που ως Δήμος δώσατε στην δημοσιότητα, αναφέρετε ότι ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος ήταν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με μαρτυρίες άλλων συνεργατών σας. Όμως την ίδια ημέρα Παρασκευή, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα υπήρχε σύσκεψη στο δημαρχείο και ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, επειδή μοίραζε γαρύφαλλα στις γυναίκες στα γραφεία, λόγω της Παγκόσμιας ημέρας που θα ήταν την Κυριακή, άργησε στην συνάντηση και επιπλήχτηκε από άλλον συνεργάτης σας. Άρα είστε και ενήμερος στις ψευδής καταθέσεις των άλλων συνεργατών σας στην Ε.Δ.Ε.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλώ να με ενημερώσετε για τις ενέργειες που προτίθεστε να λάβετε, καθώς επίσης εάν αποστείλετε τη συγκεκριμένη υπόθεση στον εισαγγελέα, για διαλεύκανση περαιτέρω διερεύνηση.