(Ζωντανά) – Η Πάτρα γιορτάζει τον Άγιο Προστάτη της Απόστολο Ανδρέα – Κάτω από αυξημένα μέτρα εξαιτίας της πανδημίας

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορτασμών, στις 7π.μ. θα ξεκινήσει ο Ορθρος και στην συνέχεια θα τελεστεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία έως τις 10.30π.μ., όταν και θα τελεστεί η καθιερωμένη Δοξολογία, ενώ θα ακολουθήσει η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα, με συγκεκριμένο τρόπο (χωρίς στάσεις και με μειωμένο αριθμό ιερέων), εφόσον φυσικά οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Οι ακολουθίες θα ολοκληρωθούν στις 6μ.μ. με τον Αρχιερατικό Εσπερινό και την ιερά παράκληση στον Αγιο Ανδρέα.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Κώτσηρας, ενώ θα δώσουν το «παρών» όλες οι πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής, οι βουλευτές του Νομού, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων (λόγω της υποχρέωσης του δημάρχου Κώστα Πελετίδη στην Κωνσταντινούπολη, τη δημοτική αρχή θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, με τις αντιδημάρχους, Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη και ΔΕ Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Τασία Τογιοπούλου), κ.ά.

Το «παρών» στους σημερινούς εορτασμούς θα δώσει και ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου. Στις 10.30π.μ. θα παρευρεθεί στη Δοξολογία στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, ενώ στις 11.15π.μ. θα έχει συνάντηση με νέους στην Ποικίλη Στοά (Ρήγα Φεραίου 129).

Παρόντες στους εορτασμούς και τρεις Μητροπολίτες, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και ο Μητροπολίτης Αρτης, κ. Καλλίνικος, οι οποίοι θα προσδώσουν μεγαλύτερη λαμπρότητα στους εορτασμούς.

Φυσικά οι εορτασμοί θα γίνουν κάτω από αυξημένα μέτρα εξαιτίας της πανδημίας.
Οι άνδρες της Αστυνομίας θα επιτηρούν τον χώρο του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα, ενώ θα γίνονται και οι αναγκαίες παρατηρήσεις, με διακριτικό πάντα τρόπο, σε πιστούς που δεν θα συμμορφώνονται με τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού (τήρηση αποστάσεων, χρήση μασκών, κ.λπ.). Παράλληλα, εντός του ιερού ναού θα υπάρχουν 200 διαθέσιμα καθίσματα για τους πιστούς. Οσοι εισέρχονται για προσκύνημα θα οδηγούνται στην συνέχεια στις πλαϊνές εξόδους από τους υπευθύνους της ΕΛΑΣ και της Ιεράς Μητροπόλεως. Από την πλευρά της τελευταίας, διευκρινίστηκε εκ νέου, ότι δεν θα γίνονται έλεγχοι πιστοποιητικών στους πιστούς.