(Φωτο)-Αχαΐα: Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές – Δεν σταματούν οι εργασίες καθαρισμού και διανοίξεων σε καλλιέργειες και χωριά

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου αναμένoνοτναι εντός της ημέρας, να επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. 

Η  καταγραφή ζημιών που προκλήθηκαν, από τις εκτεταμένες πλημμύρες ,  έχει αρχίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ τελούν εν αναμονή της ικανοποίησης κοινού  αιτήματος για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τη συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας και ιδιώτες χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων, συνεχίζουν να επιχειρούσαν στις πληγείσες περιοχές για την απορροή των μεγάλων ποσοτήτων νερού, από καλλιέργειες και χωριά, αλλά και σε καθαρισμούς φερτών υλικών από χείμαρρους και ποτάμια.
Στις Πόρτες, σημειώθηκε κατολίσθηση στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο χωριό, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η κυκλοφορία των οχημάτων, για περίπου μια ώρα.
Στο Μετόχι, έγινε  διάνοιξη της μπούκας στο ξύλινο γεφυράκι, αφού  μεγάλες εκτάσεις μετατράπηκαν σε λίμνες.
Σε Μποντείκα, Σαγέικα, Γομοστό,  η άνοδος της στάθμης των νερών ανέβηκε επικίνδυνα, απειλώντας κατοικίες.