ΦΩΤΟ:«Έβρεξε» ευκαιρίες…όμως δεν «Χ»άρηκε η Παναχαϊκή

Για την 7η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’Εθνικής, η Παναχαϊκή ήρθε ισόπαλη με 1-1 με τον Ναυπακτιακό στην Αγυιά. Σκόρερ για τους «κοκκινόμαυρους» ήταν ο Καρακλάιτς στο 21’ ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Μαχαίρας στο 39’. Έτσι η Παναχαϊκή έχασε τεράστια ευκαιρία να φτάσει σε απόσταση βολής από την κορυφή, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, και στο 9’ έφτασε κοντά στο 1-0, όταν ο Στεργίδης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Στασινόπουλος σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μένιος απέκρουσε εντυπωσιακά στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Οι «κοκκινόμαυροι» δεν άφησαν καθόλου το πόδι από το γκάζι, και στο 21’ άνοιξαν το σκορ, όταν ο Καρακλάιτς πήρε την κάθετη πάσα από τον Μπουρλάκη, πέρασε και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0.  Στο 34’ η Παναχαϊκή έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν ο Τεγούσης έκανε εξαιρετική κάθετη στον Κυβελίδη, ο αρχηγός έκανε την παράλληλη πάσα θέλοντας να βρει τον Στεργίδη, όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Όμως στο 39’ ο Ναυπακτιακός έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Νιφορόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, η άμυνα της Παναχαϊκής έχασε εντελώς την φάση, και ο Μαχαίρας με κοντινή προβολή, έπειτα και από επαφή του Γιαννόπουλου, έκανε το 1-1.  Στο 42’ οι «κοκκινόμαυροι» έχασαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τεγούσης πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου έσπασε την μπάλα στον Στεργίδη, αυτός έκανε την παράλληλη και πάλι με στόχο τον μέσο της Παναχαϊκής, όμως ο Τεγούσης προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έριξαν ρυθμούς, με την Παναχαϊκή παρόλα αυτά να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να απειλεί. Στο 63’ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή, όμως η κεφαλιά του Κυβελίδη έπειτα από φάουλ του Χαντί δεν αιφνιδίασε τον Μένιο που μπλόκαρε σταθερά. Οι «κοκκινόμαυροι» ανέβασαν και πάλι στροφές θέλοντας να βρούν το γκολ της νίκης, και στο 80’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, όταν ο Μικελάτος, που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από τα αριστερά, όμως η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 86’ όταν ο Κοντογιάννης έστρωσε στον Νιφορόπουλο, με τον τελευταίο να πιάνει δυνατό σουτ, όμως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασόπουλου. Με την συμπλήρωση των 90’ η Παναχαϊκή διαμαρτυρήθηκε έντονα για ανατροπή του Μικελάτου, όμως ο Καλογερόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 90’+2 ο Μικελάτος έχασε ακόμη μια ευκαιρία για αν δώσει την νίκη στην ομάδα του, όταν ο Χαντί πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μικελάτος την προβολή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ με τον Μένιο να είναι εξουδετερωμένος. Στο 90’+7 οι φιλοξενούμενοι έχασαν αδιανόητη ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι, όταν έφυγαν στην αντεπίθεση χώρος ουσιαστικά να έχουν κανένα αντίπαλο, όμως ο Σταθόπουλος κατάφερε να χάσει την ευκαιρία.

Η αρχική ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Ζέλικο Κάλαϊτζιτς):

Αθανασόπουλος, Στασινόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Σμίλτος, Πολίτης, Τεγούσης, Κόκας (25’ Παπαχρονόπουλος) (76’ Μικελάτος), Καρακλάιτς, Μπουρλάκης (76’ Αλεξόπουλος) , Στεργίδης (62’ Χαντί), Κυβελίδης

Η αρχική ενδεκάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα (Γιάννης Νταλακούρας):

Μένιος, Μπάτσης, Χριστόπουλος (70’ Γιαννιώτης), Γιαννόπουλος, Αργυρόπουλος (75’ Ναουμίδης), Μαχαίρας, Καλαμπόκας, Παλαιοπάνος, Καψάσκης (84’ Σταθόπουλος), Μενσά (84’ Κοντογιάννης), Νιφορόπουλος

Διαιτητής: Ιωάννης Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Μητροφάνης και Μπεκιάρης (Αθηνών)

 

Του Περικλή Παπαρίζου