ΦΩΤΟ: Άγνωστοι κατέστρεψαν την περίφραξη του Πανεπιστημίου στην οδό Αναπαύσεως

Εικόνες πλήρους καταστροφής σήμερα το πρωί, στο σημείο που η οδός Αναπαύσεως στο Ρίο συναντά την ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Πατρών και το πεζοδρόμιο της οδού Ιπποκράτους.

Άγνωστοι κατέστρεψαν σχεδόν ολοσχερώς την περίφραξη που είχε τοποθετηθεί, προκειμένου να ανακόψει την διέλευση οχημάτων, αφού ο δρόμος σύμφωνα με το έγγραφο που έστειλε ο Δήμος στον Πρύτανη είναι χαρακτηρισμένος ως αδιέξοδος και ως εκ τούτου, τον εγκαλούσε να περιφράξει το σημείο προκειμένου, μετά από καταγγελία πολίτη, να σταματήσουν οι διελεύσεις οχημάτων. Μάλιστα στο σημείο είχαν συμβεί και ατυχήματα και αυτό οδήγησε την δημοτική αρχή να παρέμβει.

Σήμερα το πρωί, η εικόνα της περίφραξης θυμίζει βομβαρδισμένη εγκατάσταση, με τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα να περνά στην αντεπίθεση και να φέρνει επειγόντος το θέμα στο συμβούλιο, με κάλεσμα παρουσίας τόσο προς την Δημοτική Αρχή, όσο και προς την τοπική πρόεδρο του Ρίου και την εκκλησία της περιοχής.

Παράλληλα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ η περίφραξη θα επισκευαστεί με βαρύτερο σχεδιασμό και υλικά και θα επιτηρείται από την ομάδα φύλαξης του ιδρύματος και με ηλεκτρονικό τρόπο.

Είναι γεγονός πως η περιουσία του Πανεπιστημίου, είναι ιδιοκτησία του φορολογούμενου πολίτη και ως εκ τούτου, είναι καθήκον της Πρυτανικής αρχής να την προστατεύσει.

 

Νίκος Ξανάλατος