Δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στη Βαυαρία – Ένα κρούσμα και στην Ιταλία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.52

Δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στη Βαυαρία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Οι δύο ασθενείς, που έχουν τεθεί σε απομόνωση, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου στις 24 Νοεμβρίου, προτού δηλαδή να χαρακτηριστεί η Νότια Αφρική από τις γερμανικές αρχές “περιοχή παραλλαγής του ιού”.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακύρωσε την τριήμερη περιοδεία του στις χώρες του Κόλπου, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία.

Ο Σταϊνμάιερ επρόκειτο να ταξιδέψει αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενώ την Τετάρτη θα επισκεπτόταν το Κατάρ.

Η απόφαση της ακύρωσης ελήφθη λόγω των εξελίξεων του τελευταίου 24ωρου, εξήγησε το γραφείο του, αναφερόμενο στην ανάδυση της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2.

Επιβεβαιώθηκε ότι το κρούσμα που εντοπίστηκε στη Νάπολη έχει προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 12.877 νέα κρούσματα κορονοϊού και 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 596.898 διαγνωστικά τεστ, το 2,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα τα περιστατικά είναι 4.982.022, με 133.627 θανάτους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 624 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.826.

Εν τω μεταξύ, το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι στο κρούσμα κορονοϊού που καταγράφηκε στη Νάπολη εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον.

Πρόκειται για ασθενή που ταξίδεψε στην Ιταλία από τη Μοζαμβίκη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κατάσταση της υγείας του ίδιου και της οικογένειάς του είναι καλή.

Στο Μιλάνο, δε, από σήμερα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει σύντομα και στην Ρώμη, όπου αποφασίσθηκε ήδη η πρόσβαση περιορισμένου αριθμού πολιτών και τουριστών, στις κύριες εμπορικές οδούς και στις μεγάλες πλατείες της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ