Ηλιόπουλος – Σειρά «άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων, ακριβώς για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο του lockdown»

Για τους χειρισμούς της σε ότι αφορά στην πανδημία, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η συνθηκολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πανδημία κοστίζει ανθρώπινες ζωές και φέρνει ολοένα πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown», δήλωσε μιλώντας χθες Πέμπτη στο βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού «Εγνατία Τηλεόραση».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει τα βολικά ψέματα ότι είμαστε στην τελική ευθεία της πανδημίας», καθώς «έχει γίνει, πλέον, ξεκάθαρο ότι κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε τελειώνει αυτή η μάχη». Υποστήριξε ότι «η αδράνεια και οι συνειδητές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης είναι που φέρνουν μπροστά μας τον κίνδυνο ενός νέου lockdown», σημείωσε πως απαιτούνται «γενναίες δημόσιες πολιτικές» και ότι «δεν γίνεται σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία να έχουν 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019, δεν γίνεται ο προϋπολογισμός του 2022 για την υγεία να είναι μειωμένος σε σχέση με τον φετινό».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει σειρά «άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων, ακριβώς για να αποφύγουμε το ενδεχόμενο του lockdown», παραθέτοντας: Επιστροφή της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών ώστε να μπουν στη μάχη της πανδημίας, μαζική συνταγογράφηση των τεστ και για τους εμβολιασμένους.

 

«Όταν έχουμε καθημερινά περίπου 8.000 κρούσματα και ένας εμβολιασμένος εργαζόμενος, που πιθανά έχει έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα, πηγαίνει κανονικά στη δουλειά του, αυτό είναι μέρος του προβλήματος», επεσήμανε. Επίσης, υπογράμμισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των «συγχωνεύσεων περίπου 1.000 σχολικών τμημάτων πανελλαδικά, που προωθεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας».

Για το νέο προϋπολογισμό

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση αναφορικά με τον προϋπολογισμό για το 2022 υποστηρίζοντας ότι «μόνο στην υγεία η δημόσια χρηματοδότηση μειώνεται κατά 820 εκ. ευρώ, ενώ κόβονται 1,7 δισ. από τις κοινωνικές δαπάνες, όπως δαπάνες για την ανεργία ή για τη στήριξη των ΑμεΑ». «Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν λαμβάνει υπόψη του τα μεγάλα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, κάτι το οποίο είναι συμβατό με το ευρωπαϊκό πλαίσιο», πρόσθεσε. Όπως σημείωσε, «δεν περιλαμβάνει ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, παρά μόνο αυτό το 2%, το οποίο ήδη έχει υπερκαλυφθεί από τις αυξήσεις στις τιμές», οι οποίες ειδικά για το ρεύμα «είναι η βασική πληγή όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τις επιχειρήσεις». «Ειδικά σε ό,τι αφορά τον αγροτικό τομέα, το εισόδημα των αγροτών θα τσακιστεί από τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες, στα φυτοφάρμακα, στο ενεργειακό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ