(Φωτο)-Τσεχία: Πανδημία από διαδηλώσεις – Απαιτούν «ελευθερία» καθώς τίθενται σε ισχύ νέοι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους

Οι διαδηλωτές της Πράγας μετέφεραν φωτογραφίες πολιτικών – συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις – που τους αποκαλούσαν προδότες Διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέσω της τσεχικής πρωτεύουσας της Πράγας τη Δευτέρα για να καταγγείλουν τους περιορισμούς της κυβέρνησης σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους, καθώς οι νέες μολύνσεις αυξήθηκαν στα ύψη στο έθνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαδηλωτές, που ήταν εκατοντάδες, ζητούσαν «Ελευθερία!» για τους μη εμβολιασμένους και απέρριψαν την πίεση της κυβέρνησης να κάνουν οι άνθρωποι τα εμβόλιά τους. Διαδηλωτές συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 στην Πράγα της Τσεχίας, την Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021.

Έφεραν αφίσες με φωτογραφίες πολιτικών – συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Andrej Babis, του υπουργού Υγείας Adam Vojtech και κορυφαίων επιδημιολόγων – που τους αποκαλούσαν προδότες.

Σε αντίθεση με τις πρόσφατες συγκεντρώσεις στην Ολλανδία και τις Βρυξέλλες, αυτή η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική.

Το πλήθος ήταν σημαντικά μικρότερο από μια παρόμοια διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα. Νέοι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της αύξησης της μόλυνσης στην Τσεχική Δημοκρατία τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα και στοχεύουν τους μη εμβολιασμένους.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα δεν επιτρέπεται πλέον να παρουσιάζουν αρνητικά τεστ κορωνοϊού για να παρακολουθούν δημόσιες εκδηλώσεις, να πηγαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια, να επισκέπτονται κομμωτήρια και μουσεία ή να χρησιμοποιούν ξενοδοχεία. Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την COVID-19 μπορούν να επισκεφτούν όλους αυτούς τους χώρους. Τα μέτρα εγκρίθηκαν σε μια προσπάθεια να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού της χώρας στο 58,1%, το οποίο είναι κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 65,5%.

Οι μολύνσεις από κορωνοϊό στην Τσεχική Δημοκρατία έχουν σημειώσει απότομη άνοδο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ δύο φορές την περασμένη εβδομάδα. Το ποσοστό μόλυνσης ξεπέρασε τα 1.000 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες για πρώτη φορά, φτάνοντας τα 1.002, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας. Συνολικά, το έθνος των 10,7 εκατομμυρίων έχει καταγράψει πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα με 32.173 θανάτους.

ΠΗΓΗ