Μαρία Φιλίππου – Μιλά για το πρόωρο τέλος της παράστασης «Συνοικία το Όνειρο» και κάνει αποκαλύψεις

Η παράσταση «Συνοικία το Όνειρο» έριξε αυλαία πρόωρα, καθώς δεν είχε τις αναμενόμενες εισπράξεις, σύμφωνα με τον επιχειρηματία.

Η Μαρία Φιλίππου, η οποία πρωταγωνιστούσε στην παράσταση, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (25/11) στο «ΜΕGA Καλημέρα» για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε πως ζητήθηκε από τον θίασο να γίνουν συμπαραγωγοί της παράστασης.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι όταν ήρθα να μιλήσουμε για την παράσταση σε λίγο χρονικό διάστημα θα βρισκόμουν εδώ για ένα τόσο δυσάρεστο γεγονός», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ξεκινήσαμε εμείς τον προηγούμενο Αύγουστο να κάνουμε πρόβα γι’ αυτό το υπέροχο. Ήμασταν 12 ηθοποιοί και τρεις μουσικοί από την αρχή. Σταματήσαμε λόγω κορωνοϊού, ξαναξεκινήσαμε τις πρόβες φέτος. Ανεβήκαμε στις 20 Οκτωβρίου και κατεβήκαμε στις 30 Οκτωβρίου. . Οι παραστάσεις μας θα συνεχίζονταν κανονικά αλλά είχαμε κρούσμα κορωνοϊού και μπήκε όλος ο θίασος σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ειδοποιηθήκαμε ότι ο επιχειρηματίας προτίθεται να κατεβάσει την παράσταση».

«Είναι πολύ λυπηρό»

Επίσης, τόνισε πως όταν ένας επιχειρηματίας θέλει να κρατήσει μία παράσταση υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Στη συνέχεια, η ηθοποιός κατήγγειλε πως η πρόταση που έγινε στους συντελεστές ήταν να γίνουν συμπαραγωγοί της παράστασης.

«Αντ’ αυτού λάβαμε δύο προτάσεις στις οποίες μας μετέτρεπε από εργαζόμενους σε συμπαραγωγούς, δηλαδή να πληρώνουμε στο θέατρο το 48%  των εισπράξεων με μίνιμουμ 180 εισιτήρια την ημέρα, κι αυτό θα ανανεωνόταν κάθε μήνα, να πληρώνουμε τους τεχνικούς, τις ταξιθέτριες και το promotion της παράστασης. Τόσα χρόνια δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αυτό που μας είπε ο επιχειρηματίας, ότι η παράσταση δεν είχε εισπρακτική επιτυχία, δεν μπορείς να το ξέρεις μόνο μέσα σε 10 παραστάσεις», σημείωσε.

«Δεν μου έχει ξανασυμβεί»

«Ήμασταν πάντα 12 ηθοποιοί και τρεις μουσικοί, αυτή ήταν η παράσταση από την αρχή. Εάν ο επιχειρηματίας δεν μπορούσε να την κρατήσει, γιατί μας πήρε και φέτος; Γιατί δεν μας άφησε να πάμε αλλού; Είχαμε και άλλες προτάσεις. Δεν μπορούμε εμείς οι ηθοποιοί να πάρουμε πάνω μας την εισπρακτική αποτυχία. Δεν το δέχομαι, είναι ανήκουστο!», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε πως ο θίασος συναντήθηκε με τον επιχειρηματία για να βρεθεί μία λύση, καθώς το κατέβασμα της παράστασης ανακοινώθηκε ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση.

«Ένας παραγωγός που σέβεται τον εαυτό του παίρνει το ρίσκο της παράστασης. Είμαι 36 χρόνια στο θέατρο, αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ», δήλωσε.