(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Στα μαχαίρια» Δήμος και πληρώματα για τον κρυμμένο θησαυρό – Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Ήρα Κουρή στον ΣΚΑΙ 89,4

Στον ΣΚΑΙ 89,4 και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή, μίλησε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή  μετά τη συνάντηση της προέδρου  με εκπροσώπους πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στη διάρκεια της συνάντησης στην οποία η συμμετοχή των καρναβαλιστών ήταν εξαιρετικά μικρή, υπήρξε διαφωνία της κ. Κουρή με την πρόταση των πληρωμάτων για τη διοργάνωση παρέλασης μόνο για εμβολιασμένους με τη χαρακτηριστική φράση «βάζουμε έτσι βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη». Στο ερώτημα «αν πει το υπουργείο ότι μπορείτε να κάνετε παρέλαση μόνο με εμβολιασμένους, θα την κάνετε;» η κ. Κουρή απάντησε «όταν έρθει η ώρα».
Η κ. Κουρή πρότεινε ωστόσο τη δια ζώσης διεξαγωγή του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού για εμβολιασμένους με πιστοποιητικά και για ανεμβολίαστους με την επίδειξη ράπιντ τεστ. Τα πληρώματα αρνήθηκαν να αναλάβουν τη διεξαγωγή του παιχνιδιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφενός για το γεγονός ότι ενώ η συνάντηση μαζί τους εκκρεμούσε από τον Ιούλιο κλήθηκαν τον μήνα Νοέμβριο με τα κρούσματα σε έξαρση να καταθέσουν τις προτάσεις τους καθαρά για προσχηματικούς λόγους, όπως λένε, αφετέρου για το γεγονός ότι κατανοούν πώς ειναι δυνατόν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά μεταξύ παρελάσεων και Κρυμμένου Θησαυρού.
Κατηγορούν μάλιστα την ΚΕΔΗΠ για απαξίωση του θεσμού και για σκόπιμη υποβάθμισή του.

Η κα Κουρή τόνισε ότι «εν μέσω πανδημίας δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες συγκεντρώσεις ούτε φυσικά να προγραμματίσουμε κάτι μακροπρόθεσμα».

Ακούστε το ηχητικό: